KADINLARIN GÜVEN NOKTASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren “Kadın Danışma Merkezi”, Başkentli kadınlara hukuksal danışmanlıktan psikolojik desteğe, meslek edindirme konularından barınma ihtiyaçlarına kadar birçok konuda ücretsiz destek sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığıbünyesinde hizmet veren “Kadın Danışma Merkezi”, Başkentli kadınlara hukuksaldanışmanlıktan psikolojik desteğe, meslek edindirme konularından barınmaihtiyaçlarına kadar birçok konuda ücretsiz destek sağlıyor.

 

  Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘kadın dostu’uygulamalarla Başkent’te yaşayan kadınların hayatını kolaylaştırmaya devamediyor.

   Gençlik Parkı içindehizmet veren Kadın Danışma Merkezi ile tüm kadınların yanında olmayı amaçlayan BüyükşehirBelediyesi; şiddete uğrayan ya da uğrama riski bulunan kadınlara bilgilendirmedenhukuksal danışmanlığa, psikolojik destekten meslek edindirmeye kadar pek çok konudaücretsiz destek sağlıyor.

                                                               

İHTİYAÇ DUYAN HER KADIN RAHATLIKLAULAŞABİLİR

  Yerli ve yabancı ayrımı yapmadan kadınlara pek çok konudadestek sağlamak amacıyla kurulan Kadın Danışma Merkezi’ne, hafta içi08.00-17.00 saatleri arasında “0312 50737 60” ya da 7/24 hizmet veren “0549248 64 86” telefon numarasından ulaşılabiliyor.

  Gençlik Parkı içinde yüz yüze görüşme imkanının da olduğu merkeze ulaşımsağlamakta zorlanan ya da uzak ilçelerde oturan kadınlara Keçiören, Kahramankazan,Kızılcahamam, Çubuk, Ayaş ve Hasanoğlan’da oluşturulan birimler aracılığıyla dahizmet veriliyor.

 

MERKEZİN KAPILARI TÜM KADINLARA AÇIK

   İhtiyacı olan tüm kadınları Kadın DanışmaMerkezi’ne davet ettiklerini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi KadınÇalışmaları Birim Şefi Şenay Yılmaz, kadınların merkeze çocuklarıyla birliktegelebileceğini ve sorunlarının çözümü için uzmanlarla birlikte her türlüdesteği vermeye çalıştıklarını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“Kadın Danışma Merkezi ile doğrudankadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının yürütüldüğü bir birimdenbahsediyoruz. Kadınlara psikolojik destekten tüm yönlendirme hizmetlerine, avukatlıkhizmetinden sosyal yardımlara kadar pek çok konuda destek veriyoruz. Aynızamanda girişimci kadınlara iş kurmaları konusunda, kadın kooperatiflerine iseyine birçok konuda yardım ediyoruz. Dolayısıyla biz tüm Ankaralı kadınları KadınDanışma Merkezi’ne davet ediyoruz. Mutlaka bizimle ortak yapacakları birçalışma vardır.”

 

KADINLAR MERKEZDEN MEMNUN AYRILIYOR

    Kadın Danışma Merkezi'nden destek alan ve eskieşinden şiddet gördüğü için ayrıldığını anlatan Rahime Akçay, merkeze duyduğu güveni, “Bir sene önceeşimden şiddet gördüğüm için ayrıldım. Yardım amacıyla Kadın Danışma Merkezi’negeldim. Buradaki herkes her konuda çok yardımcı oldu. Küçük bebeğime bez vemama konusunda da çok desteklerini gördüm. Kimse susmasın ben çok sustum. Komşumuda buraya destek alması için getirdim” sözleriyle dile getirdi.

    Kadın Danışma Merkezi tarafından ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ndan MülteciKadınlar ve Çocuklar Projesi’ne, farkındalık kampanyalarından ulusal veuluslararası projelere, İŞKUR iş birliği ile meslek edindirme kurslarına kadarpek çok çalışma da yürütülüyor. Merkezde;1 sorumlu müdür, 1 sosyolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 eğitmen, 1 projeasistanı, 2 psikolog ve 1 temizlik personeli ile hizmet verilirken, çocuklariçin de çocuk dinlenme ve oyun alanı bulunuyor.