ATOM geliyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kısa adı ATOM olan Muratpaşa Akıllı Kent Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin kuruluşu öncesinde İstanbul’a inceleme gezisinde bulundu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kısa adı ATOM olan MuratpaşaAkıllı Kent Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin kuruluşu öncesindeİstanbul’a inceleme gezisinde bulundu. Başkan Uysal, Yıldız Teknik Üniversitesi(YTÜ) TeknoPark ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı TeknoKent’teincelemelerde bulundu, teknokent yönetimleriyle ve firmalarla görüştü.

Muratpaşa Belediyesi, çağrı merkezi, web, sosyal medya gibikanalları kullanan Turunç Masa, komsumeclisi.com, online eğitim,e-belediyecilik, elektronik ihale sistemi gibi uygulamaların ardından dijitaldönüşümde çok daha büyük bir adıma hazırlanıyor.

Türkiye’de belediyeciliği değiştirmeye aday, kısa adı ATOMolan Muratpaşa Akıllı Kent Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi kuruluşçalışmaları başladı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi TeknoPark’ta kurulacakmerkez için bir dönümlük alanın kiralanması için ön başvuru süreci tamamlandı. TeknoParkDeğerlendirme Kurulu’nun inceleme süreci devam ederken Başkan Uysal, belediyenininovasyon ekibiyle birlikte bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzereİstanbul’a gitti.

Başkan Uysal ve beraberindeki heyetin duraklarından biri2003 yılında kurulan ve bugün 148 bin metrekarelik bir alanda hizmet verenYıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ı oldu. Genel Müdür Orhan Tanışman’lateknoparkta incelemelerde bulunan Başkan Uysal ve belediye inovasyon ekibi,temaslarını İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent’te sürdürdü.300’den fazla teknoloji şirketini bünyesinde yer alan teknopark hakkında BaşkanUysal, Genel Müdür Prof. Dr. Atilla Dikbaş’dan bilgi aldı.

Başkan Uysal, dijital dönüşümün belediyeler başta olmaküzere kamu kurum, kuruluşlarına toplumun ihtiyaçlarına hızlı çözümler sunma imkanısağladığını söyledi. Bunu gerçekleştiren kentlerin akıllı şehirler olarakanılmaya başladığını belirten Ümit Uysal, Türkiye’nin turizm gelirinin üçtebirini sağlayan Antalya’nın kalbi konumundaki Muratpaşa’nın bu sürecin dışındakalmasının mümkün olamayacağını söyledi.

Akıllı şehir yatırımlarının Antalya’nın küresel pazardarekabet gücünü de arttıracağını belirten Başkan Uysal, ATOM’un belediyeiştiraki şirket Falez AŞ bünyesinde kurulacağını söyledi. Merkezin hedeflerdenbirinin de akıllı şehircilik yazılımında dışa bağımlılığı azaltıp millileşmeyiarttırmak olduğunu dile getiren Başkan Uysal, ulaşılabilirlik, şeffaflık,toplumsal katılım, hızlı ve etkinlik gibi Türkiye’de tüm belediyelerin üzerineçalıştığı konuların ATOM’da geliştirilecek yazılımlarla, uygulamalarlaçözüleceğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi TeknoPark içinde yer alacakmerkezimiz, Haziran 2022’de hizmete açmayı planladıklarını aktaran BaşkanUysal, “ATOM, 7’nci yılın ardından yıllık 33 milyon 145 bin lira gelir eldeeden bir kurum olacak” dedi. Başkan Uysal, bu çerçevede İstanbul inceleme vetemaslarının son derece verimli geçtiğini aktardı.