NEVŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE DESTEK

Nevşehir Belediyesi, tam kapanma döneminde ürünlerini satmak sıkıntı yaşayan üreticilerden aldığı yüzlerce kilo sebzeyi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamındauygulanan "tam kapanma" sürecinde tarlalara ürünlerini satmaktagüçlük çeken üreticiler için Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’ın talimatıylaharekete geçti.

Turkuaz Masa görevlileri Pazar kurulmadığı için ürettikleriürünleri satamayan üreticilerden yüzlerce kilo yeşil soğan, mantar, maydanoz veıspanağı Nevşehir Belediyesi’nin araçlarına yükleyerek mahallelerdevatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Vatandaşlar kapılarına kadar ulaştırılan sebze poşetlerindendolayı belediye görevlilerine teşekkür etti.

Bu sayede tam kapanma döneminde hem üreticiye hem devatandaşa destek olduklarını belirten Nevşehir Belediye Başkanı Dr. MehmetSavran ise, “Üreticinin alın terinin çöpe gitmesine gönlümüz razı olmadı” dedi.

Pazar yerlerinin yaklaşık bir haftadır kapalı olmasındandolayı üreticinin tarlasından topladığı mahsulü satmakta güçlük çektiğini ve budönemde birçok üreticinin ürünlerinin depolarda çürümeye terk edildiğinikaydeden Savran, “Bunların hepsi bir milli değer. Bir tarafta ürünlerisatılmadığı için çürümeye terk edilen üreticiler var bir tarafta da ihtiyaçsahibi ailelerimiz var. Biz belediye olarak hem büyük emekler vererektarlalarında ekim yapan üreticilerimize destek olmak hem de dar gelirlivatandaşlara bir nebze olsun katkı sağlamak istedik.