BELEDİYENİN TARLALARINDAN BEREKET FIŞKIRIYOR

Marmaris Belediyesi’nin yaklaşık iki yıldır ilçenin tarımsal potansiyelini gün yüzüne çıkarmak için yaptığı girişimler güzel sonuçlar veriyor. Bir zamanlar atıl vaziyette duran tarlalarında tarım yapan Belediye, yer fıstığı ve zeytinden sonra patatesin de hasadını gerçekleştirdi

MarmarisBelediyesi, ilçenin tarımsal potansiyelini ortaya çıkarmak için yaklaşık ikisene önce çalışmalara başlamıştı. İlk olarak Turgut’ta kendi tarlasına yerfıstığı ekimi yapan belediye ardından zeytin hasadı gerçekleştirmişti.

Yer fıstığıüretilen tarlaya Şubat ayında da patates ekimi yapıldı. Park ve BahçelerMüdürlüğü ve Marmaris Tarım Kooperatifi iş birliğiyle yaklaşık 3 dönümlükaraziye 750 kilogram ‘madeleine’ cinsi yemeklik patates eken Belediye bugün dehasadı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın ev sahipliğindegerçekleşen hasat programına CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı, CHP’li MeclisÜyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Marmaris Tarım Kooperatifi BaşkanıCengiz Akdeniz ve köylüler katıldı.

BU TOPRAKLARSAHİPSİZDİ

Buradatraktörün başına geçerek hasadı başlatan Belediye Başkanı Mehmet Oktay,yaklaşık 7 ton ürün beklediklerini söyledi. Oktay, “Sıkçaifade ettiğim gibi ilçemizi sadece turizmle değil tüm unsurlarıyla bütünleşmişbir kent haline getirmek istiyoruz. Turizm kenti Marmaris’i tarımda da iddialıhale getirmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Oktay, “Hep söylüyorum, çokverimli topraklara sahibiz ama bugüne kadar ilgisizlik nedeniyle gün yüzüneçıkartılamamıştı. Ne mutlu ki bizler göreve geldiğimizden beri laf üreten değiliş üreten bir anlayışa sahip olduğumuz için bugün bunun bir örneğini dahayaşıyoruz” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Toplanan patatesin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarakdağıtılacağını söyleyen Oktay, diğer köylerde de tarımsal faaliyetlerinhızlanması için fizibilite çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, “Benşuna inanıyorum. Bizim bu yaptığımız tarımsal çalışmalar önümüzdeki yıllardabölgemizi çok daha farklı noktalara taşıyacak. Üreticilerimize örnekolacağımıza, onları teşvik edeceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu. ProgramdaMarmaris Belediyesi Huzurevi aşçıları tarafından tarladan toplananpateteslerden kumpir yapılarak davetlilere ikram edildi.