hayvanlara hastane ve doğal yaşam parkı

Kepez Belediyesi, değer verdiği sokak hayvanları için Türkiye’de bir numara olacak bir hastane ve doğal yaşam parkı inşa ediyor. Ünsal Mahallesi’nde 13 bin 600 metrekare alana kazandırılacak olan projenin temeli bu yıl içerisinde atılacak.

Mayıs meclisinde‘Hayvan Hakları Komisyonu’ kuran Kepez Belediyesi,  kıymet verdiği sevimli dostlarımızhayvanların yaşamlarını güzelleştirecek muhteşem bir esere imza atıyor.  
Sokak hayvanları için mama üreten, parklarına mama, su kapları ile kedi ve kuşevleri yerleştiren Kepez Belediyesi, Türkiye’nin en güzel ve nitelikli sokakhayvanları hastanesi ile doğal yaşam parkını yapmaya hazırlanıyor.
Kepez Belediyesi, bugüne kadar yüzlerce hayvanının geçici barınma ve tedavisiningerçekleştirdiği Veterinerlik Müdürlüğü Sokak Hayvanları GeçiciBakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni, modern bir hastaneye dönüştürüyor.

123 projeden biri daha yapılıyor
Ambulans hizmetininde sunulacağı hayvan hastanesi, eğitim parkı, oyun parkı, rehabilitasyonmerkezi ve sahipli hayvanlar misafirhanesinin olacağı doğal yaşam parkınıniçerisinde hizmet verecek.
Başkan Hakan Tütüncü’nün bu dönem için vaat ettiği 123 projeden biri olan KepezBelediyesi Sokak Hayvanları Hastanesi ve Doğal Yaşam Parkı, Ünsal Mahallesi’nde13 bin 600 metrekare alana inşa edilecek.

Yeri ve mimari projesi tamam
Konuyla ilgili biraçıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, sokak hayvanları hastanesi ve doğal yaşamparkının Türkiye’de bir numara olacağını söyledi. Başkan Tütüncü, sokak hayvanlarınadeğer veren bir belediye olduklarının altını çizerek, projeyle ilgili şuaçıklamayı yaptı. Örnek bir hayvan hastanesini hayata geçiriyoruz.  Hastanenin yeriyle ilgili problemi çözdük.Mimari projesi tamamlanan hayvan hastanesi ve doğal yaşam parkını yatırımprogramımıza aldık. Yakın bir zamanda yapım ihalesine çıkacağız. İnşallah buyıl içerisinde son derece modern bir hayvan hastanesinin temelini atacağız.Hastaneyi yıl içerisinde de tamamlamayı hedefliyoruz. Böylelikle Varsak'takiSokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizi, çok daha güzeldirhayvan hastanesine dönüştürmüş olacağız. Hayvan hastanesiyle hem veterinersayımızı hem de yardımcı personel sayımızı artırarak, sokak hayvanlarına dahafarklı bir yaklaşımla hizmet edecek kurumsal, düzgün, alanında örnek birprojeyi gerçekleştirmiş olacağız.”
Tütüncü, hayvan hastanesi ile doğal yaşam parkının mimari projesiniçizerek, belediyeye hediye etmesinden dolalı Meclis Üyesi Nejat Ateş’e deteşekkür etti.

Hayvanlaraambulanslı hastane
Sokak hayvanları ile evcil türlerin yanı sıra büyükbaşve küçükbaş hayvanların tedavisinin yapılacağı Kepez Sokak HayvanlarıHastanesi, 2 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak. Ambulans hizmetininolacağı hastanede, 4 ameliyathane bulunurken,  kan tahlil laboratuarı, yoğun bakım ve acilünitesi, diş polikliniği, röntgen, ultrason hizmetleri verilecek.
Doğal yaşam parkında barınak,  köpekeğitim parkı, rehabilitasyon merkezi, oyun parkları ve sahipli hayvanlar içinmisafirhane bulunacak