Fıstıkları çiftçilere tohumluk olarak dağıtıldı.

Marmaris Belediyesi’nin kendi tarlasında elde ettiği yer fıstıkları çiftçilere tohumluk olarak dağıtıldı. Yer fıstığıyla ünlü Turgut köyünde yapılan dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Topraklarımızı satmayıp üretim yapacağız ki ata topraklarımız boş kalmasın, değersiz olmasın” ifadesini kullandı.

Marmaris Belediyesi'ninilçenin tarımsal potansiyelini ortaya çıkarmak ve çiftçileri üretime teşviketmek için girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Belediye, geçtiğimiz yılTurgut’ta kendi tarlasında yetiştirdiği yer fıstıklarını tohumluk olarakçiftçilere dağıttı. Ayrıca tarlaya tekrar fıstık ekti.

Tarlada düzenlenen dağıtımtöreninde Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay çiftçilerle bir araya geldi.Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Marmaris Tarım Kooperatifi işbirliğiylegerçekleştirilen törende Turgut, Çamlı, Çetibeli, Orhaniye'den gelen kooperatifüyesi çiftçilere bu yıl ekmeleri ve hasat zamanı geri vermeleri şartıyla içintohum dağıtıldı.

Geçtiğimiz yıl hasat zamanıçiftçiler tarım yapabilsin diye tohum dağıtma sözü verdiklerini hatırlatanBelediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bugün bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Amacımıztarımı teşvik etmek. Topraklarımızı satmayıp üretim yapacağız ki atatopraklarımız boş kalmasın, değersiz olmasın” diye konuştu.

TARIMDA HACMİ BÜYÜTECEĞİZ

Turizm kenti olarak bilinenMarmaris'i son aylarda tarım alanında da iyi yerlere geldiğini söyleyen Oktay,“Bunda çiftçilerimiz emeği, onların tarıma sahip çıkması, tekrardan üretimyapmasının katkısı çok büyük. Artık turizm ve tarım kenti Marmaris'e doğrudönüşüyoruz. Çok lezzetli ürünlerimiz var. Bunları çoğaltacağız, hacmimizibüyüteceğiz. Kalkıp da ata toprağını satıp günü kurtarmak yerine sürekliüreterek geleceğimizi kazanacağız” dedi.

KÖYLÜDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Köylüler de Başkan Oktay'agirişimleri için teşekkür etti. Özellikle kadın çiftçiler belediyeninkatkısının çok önemli olduğunu belirterek, “Belediye unutulan fıstıkçılığıtekrar hatırlattı. Daha çok üretimle daha çok sonuç alacağız. Bu tohumlarıtekrar toprakla buluşturduğu için belediyemize çok teşekkür ediyoruz”açıklamasını yaptılar. Dağıtımın ardındanBaşkan Oktay, fıstık ekimi için özel aparat takılan traktöre binerek tohumlarıtoprakla buluşturdu.