Kepez’e 10 km bisiklet yolu

Kepez Belediyesi, ‘hareketli ve sağlıklı bir yaşam’ sloganıyla ilçede resmi standartlara uygun 10 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu yapıyor.

KepezBelediyesi, sağlıklı bir yaşam ve çevre için alternatif ulaşım aracı olan bisikletkullanımını yaygınlaştırmaya yönelik projelerini gerçekleştirmeye başladı.
Hareketli ve sağlıklı bir yaşam sloganıyla ilçenin batı ve doğu mahalleleriarasında bisiklet yolu güzergâhı oluşturuldu. Teomanpaşa, Düdenbaşı, Güneş,Hüsnü Karakaş, Gazi, Kuzeyyaka, Fatih, Kepezaltı, Göçerler, Çankaya, FevziÇakmak ve Kütükçü mahalleleri sınırlarında kalan güzergâhı kapsayan bisikletyolu imar planına işlendi.

Kepez bisiklet ağı ile örülüyor
İlçenin doğuyakasındaki Kır Çiçeği Caddesi ile Masa Dağı’nın kuzeyindeki Duacı Mahallesiarasında planlanan bisiklet yolunun yapımı da sürüyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, bu bisiklet yolunun Alparslan Türkeş Bulvarı’ndan geçenbölümünün yapımını geçtiğimiz aylarda tamamlamıştı. Bisiklet yolunun Kır ÇiçeğiCaddesi ile Sütçüler Caddesi arasındaki güzergâhı olan Prof. Dr. NecmettinErbakan Caddesi bölümü de yapılıyor. Caddenin bir bölümünde gidiş ve gelişşeklinde resmi standartlara uygun bir bisiklet yolu tasarlandı. Asfalt zeminmavi renk boyanırken, taşıt yolu tarafında 75 cm genişliğinde emniyet mesafesibırakıldı. Araç ve bisiklet trafiğini ayırmak, güvenliği sağlamak amacıyla dabisiklet yolunun taşıt yolu tarafına 4 metre aralıklarla delinatör trafik ürünümonte edildi.

Sağlıklı ve hareketli yaşam içinbisiklet yolu
Kepez BelediyeBaşkanı Hakan Tütüncü de, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi’nde sürenbisiklet yolu çalışmalarını inceledi. Bürokratlarından bilgi alan Başkan HakanTütüncü, yaptığı açıklamada bisiklet yolu projesiyle ilçe sakinlerinihareketli, sağlıklı bir yaşama davet etmeyi amaçladıklarını söyledi.
Başkan Tütüncü, bu yıl standartlara uygun 10 km uzunluğunda bisiklet yolu yapacaklarınınmüjdesini vererek, şu açıklamayı yaptı: “Bisiklet yolu, önceliklerimizden biriydi.Çok şükür, bu önceliğimizi de etap etap gerçekleştiriyoruz.

Bisiklet yolu ulaşıma ve sağlığa iyigelecek
Kepez DevletHastanesi'nin bulunduğu mıntıkadan Kır Çiçeği Caddesi’nden başlayan, Masa Dağıile Duacı Mahallemizden geçen ve Antalya Burdur Karayolu üzerindeki Korkutelikavşağına kadar uzanan muhteşem bir bisiklet yolu yapıyoruz.  Bu bisiklet yolu, standartlara uygun, imarplanına işlenmiş, yönetmeliklere göre tasarlanmış olacak.  10 km bisiklet yolu yapıyoruz. Bisiklet ilebir yerden bir başka yere ulaşmak çok daha sağlıklı, güvenli ve konforluolacak. Bisiklet yolunun, ilçe sakinlerini sağlıklı ve hareketli bir yaşamadavet eden bir yönü de olacak.
Kepez'de daha çok kişi bisiklet kullansın, daha çok kişi hareket etsinistiyoruz. Asrımızın en önemli problemlerinden birisi olan hareketsizliğedayalı sağlık sorunları hepimizi tehdit ediyor. Dolayısıyla bisiklet yolları,ulaşıma, sağlığa ve çevreye iyi gelecek muhteşem bir yatırım oluyor.”

Hem bisiklet yolu hem sürüş kursu
Bisiklet sürüşeğitimi kursu da düzenlediklerini aktaran Hakan Tütüncü, “Bisiklet kullanmasınıbilmeyen özellikle hanımefendiler için bisiklet sürüş kursu düzenledik.  Sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetlerikapsamında böyle bir kurs veriyoruz. Hem de standartlara uygun bisiklet yoluyapıyoruz hem bisiklet kullanmasını bilmeyene hanımefendiler başta olmak üzerehayli geniş bir kitleye de güzel bir bisiklet kursu düzenliyoruz. Herkes sağlıklı,konforlu bir ulaşımı yaşasın istiyoruz. Aynı zamanda da çevreye de olumlu birkatkı yapalım diyoruz.” ifadesini kullandı.