ANKARA KENT KONSEYİ'NDEN FİLM SEKTÖRÜNE TAM DESTEK

Ankara Kent Konseyi, yönetmenliğini ve yapımcılığını Ankara Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu bileşeni olan Hakan Çankaya’nın yaptığı ve Ankara'da çekilen “Joker Tim 06-Ankara Polisiye Komedi Dizisi”nin gala gecesine ev sahipliği yaptı.

Ankara Kent Konseyi, sanatsal vekültürel çalışmalar kadar Başkent’te çekilen dizi ve filmlere de destek olmayısürdürüyor.

  Yönetmenliğini ve yapımcılığını Ankara Kent Konseyi Kültür ve SanatÇalışma Grubu bileşeni olan Hakan Çankaya’nın yaptığı ve çekimleri Başkent’te yapılan“Joker Tim 06-Ankara Polisiye Komedi Dizisi”ningala gecesi, Ankara Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Gençlik Parkı Etkinlikalanında gerçekleştirildi. Gala gecesine; Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Savaş Zafer Şahin, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, Dizi yönetmeni Hakan Çankaya ile dizi oyuncuları da katıldı.

 

DİZİ FİLM ANKARA’YI TÜRKİYE’YE TANITACAK

   Ankara Kent Konseyi’nin BüyükşehirBelediyesi ile birlikte Başkent'e sanatsal kimlikkazandırmayı ve tanıtımını amaçladığını söyleyen Halil İbrahim Yılmaz, şöyle konuştu:

Kentin yüz yıllık ortakkullanım alanında Büyükşehir Belediyesinin büyük bir desteği ile Ankara’dayapılan bütün kültür ve sanat işlerinin galasını ve etkinliğini yapacağımızıdaha önce ilan etmiştik. Bugün de onun sorumluluğunu yerine getiriyoruz.Ankara’da böyle bir dizinin yapılması istihdamı artıracaktır, tanınırlığınıartıracaktır, 83 milyonun ikametgahı olan Ankara kültür ve sanatın da platosuolacaktır. İçinde bulunduğumuz gençlik parkında onlarca sinema filmi çekildi. Budizi şimdilik youtube üzerinden yayınlanıyor. Dünyada Türk dizi sektörünü takipeden bütün dizi takipçilerinin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. BelediyeBaşkanımız Sayın Mansur Yavaş büyük bir dikkatle takip ediyor ve kendisi  de ‘Ankara’yı kültür ve sanatın Başkent’iyapacağım. Bu kentte dizi çeken herkese yardımcı olacağım’ dedi.”

 

DİZİ OYUNCULARINDANBAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

   JokerTim 06 komedi dizi oyuncuları da dizininTürkiye’ye tanıtılmasında Ankara Büyükşehir Belediyesinin büyük katkısıolduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundular:

-Hakan Çankaya(Yapımcı ve Yönetmen): “Ankara’da dizi ve sinemasektörüne pozitif bir enerji vermek istedik. Joker Tim 06 komedi dizisini güzelbir ekiple çekiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi bize destek oluyor.Dizi 25 dakika sürüyor. Haftada sadece Pazar günleri çekim yapıyoruz. MansurBaşkanımıza sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı teşekkür ediyorum.”

-Bahadır Tokmak(Oyuncu): “Ankara havasının bütün Türkiye’yetanıtılmasında bu dizi önemli bir görev üstlenecek. Mansur başkan sayesindetekrar buradayız ve verdiği sözleri bir bir tutuyor. Böyle önemli ve haysiyetlibir çabanın arkasında duruyor, bize kapılarını açıyor.”

-Hasan Gümüş(Oyuncu): “Dizi çok eğlenceli, biz de çekerken çokeğlendik. Umuyorum izleyenler de eğlenecektir. Bize bu imkanları sunduğu içinve Ankara’ya katkıları için Mansur Başkana çok teşekkür ediyoruz.”

-Ayşe İlhan Eryılmaz(Oyuncu): “Bu güzel projede olmaktan gururduyuyorum.”

-Hakan Terme(Oyuncu): “Bölümler güzel ve eğlenceli geçiyor. Sadecekamera arkasından bile bölüm çıkabilir. Güzel bir proje olduğuna inanıyoruz.”

-Mehmet Demir(Oyuncu): “Ben de Ankara’nın yerlisiyim. OrijinalAnkaralı olduğum için bu duyguları daha iyi yansıtacağımı düşünüyorum. Pandemidöneminde insanların gülmeye ihtiyacı var. Ankaralı oyuncuların iyi olduğunubiliyoruz ve bunu herkesin yeniden görmesini istiyoruz. Sayın Mansur Yavaş’ınAnkara’yı İstanbul gibi yapacağını biliyorum.”