KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİ

“24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali”, CerModern’de kapılarını sanatseverlere açtı. Yetkin Dikinciler ve Şenay Gürler’in sunuculuğunu yaptığı açılış ve ödül töreni gecesine Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyibaşta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla düzenlenen “24.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Ödül Töreni” çok sayıdasanatçı ve sanatseveri Başkent’te bir arayagetirdi.     

    CerModern’de pandemi kurallarıgözetilerek düzenlenen festivalin açılış ve ödül törenine; Ankara BüyükşehirBelediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, Ankara Ticaret Odası Başkanı GürselBaran, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz veAnkara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı SeyitArdıç da katıldı.

ÖDÜLLERSAHİPLERİNİ BULDU

    Buyıl 24. kezgerçekleştirilen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde OnurÖdülleri oyuncu Nur Sürer ve oyuncu-şarkıcı Zuhal Olcay’a verildi.

  Uçan Süpürge Vakfı tarafından ödül töreninde sanata ve sanatçıya verdiğidesteğin yanı sıra festivalin yapılmasında sağladığı katkılardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkürplaketi verildi. Büyükşehir Belediyesi adına plaketi alan Genel Sekreter ReşitSerhat Taşkınsu törende şöyle konuştu:

“Öncelikle sözlerimeBelediye Başkanı Mansur Yavaş’ın saygı ve selamlarını ileterek başlamakistiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara’yı sanat ve kültürün başkentinedönüştürme yolundaki kararlılığımız devam ediyor. 24. Uçan Süpürge KadınFilmleri Festivaline destek vermekten ve açılışında yer almaktan büyük birmutluluk duyuyoruz. Sizlere sanat dolu ve kültür dolu bir hafta diliyor, buplaketi almaktan da mutluluk duyuyorum.”

    UçanSüpürge Vakfı’nın kendileri için en değerli bileşenlerinden biri olduğunu vetoplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi alan tek kent konseyi olduklarını söyleyen Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’da biliyorsunuz bir dönüşüm oldu. Toplumun bütünkesimleri aynı masada toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ınçağrısıyla 600’e yakın kamu kuruluşu ve özel sivil toplum örgütü, vakıflar vebütün sosyolojiler bir araya geldi, aynı masanın etrafında toplandı. Bugünekadar birbirine mesafeli olan insanlar birbirlerinin ne kadar iyi insanlarolduklarını anladılar. Bizim bileşenlerimizden biri olan Uçan Süpürge Vakfı endeğerli bileşenlerimizden biri. Ankara Kent Konseyi toplumsal cinsiyet eşitliğieğitimi alan tek kent konseyi. Bu açıdan bütün bileşenlerimize teşekkürediyorum. Ankara’nın kültür sanat aşkını yeniden dirilten Mansur Yavaş’a vediğer tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” derken,Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan YardımcısıSeyit Ardıç’da şöyle konuştu: “Bizlere katkıda bulunma fırsatı verdiniz. Çokmutlu olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bundan sonra da katkılarımızın devamedeceğini bilmenizi isterim. Herkese teşekkür ederim.”

 

 

“ANKARASANATLA BULUŞACAK”

    Bundan sonraki süreçte Ankara’nınsanatla buluşacağını vurgulayan Ankara Ticaret Odası Başkanı GürselBaran da törende yaptığı konuşmada, Bundan sonraki süreçte Ankarasanatla buluşacak. Yaklaşık 2 ay önce Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’nınaçılışını yaptık bu film festivali de ikincisi. Güzel günler bizleri bekliyor.Sinemaya, tiyatroya gitmeyi çok özledik” dedi.

  BüyükşehirBelediyesinin sanata ve sanatçıya verdiği değerin farkında olduklarını veBaşkan Yavaş’ın başlattığı iyilik hareketinin sanata da bulaştığını ifade edenkadın oyuncular ise duygularını şu sözlerle dile getirdiler:

-Nur Sürer-(Oyuncu): “Bu festival benim çok değerlibulduğum bir festival. Bildiğimiz tanıdığımız insanların el attığı birfestival. Kadın sinemacıların sadece filmlerinin yarıştığı bir festival olduğuiçin çok önemsiyoruz bu festivali. Esasında böyle bir ülkede 24 yıldır emekveriyor olmaları da alkışlanacak bir şey. Mutluyum bu gece ödül alacağım için.Buradan Mansur Başkan’a sevgilerimi iletin kendisinin iyiliklerini takipediyoruz.”

-Ayça Damgacı-(Oyuncu-Yönetmen): “Ben ve TümayGöktepe’nin birlikte ilk defa yönetmenlik yaptığımız ‘Patrida’ adlı filmimiziçin buradayız. O kadar heyecanlı ve mutluyum ki. Kadın filmleri festivalindepandemi nedeniyle kapanmalar sonrası coşkulu bir şekilde burada buluşmaktan çoksevinçliyiz. Uçarak geldik buraya.”

-Ahsen Eroğlu-(Oyuncu): “İlk defa böyle bir topluluk önündeödül alacağım. Kadınlar olarak her zaman, yeni nesil olarak alttan gelen tümkadınlarımız için günümüzde şiddet gören ve zorluk yaşayan tüm kadınlar adınaonlarla empati kurduğumu hissediyorum.

-Ayta Sözeri-(Oyuncu-Şarkıcı): “Bu zor günlerde sanatla alakalıetkinlik yapıldığı için tekrar normale dönmüşüz gibi hissettim. Ayrıcaödüllendiriliyor olmam da başka bir heyecan. İlk oyunculuk ödülümü Ankara FilmFestivali’nden aldım. Büyük bir oyuncu olan Levent Kırca’nın bir sözü var,‘marifet iltifata tabidir’ derdi. Ben de bütün ödülleri iltifat olarak kabulediyorum. Uçan Süpürge Festivali’nde bulunmaktan ayrıca çok mutluyum.”

      Türkiye ve dünyadankatılan 33 ülkenin kadın yönetmenlerinin filmleri, 5-11 Haziran tarihleriarasında CerModern Kapalı Salonu’nda ve Doğan Taşdelen Çağdaş SanatlarMerkezi’nde Başkentli sanatseverlerle buluşacak