Kepez’in 7. Ulusal Müzik Ödülleri sahiplerini buldu

Kepez Belediyesi’nin amatör sanatçıların teşvik edilerek yeni yeteneklerin ve seslerin Türk Müziğine kazandırılmasını hedefleyerek geleneksel hale getirdiği 7. Ulusal Müzik Ödülleri, düzenlenen muhteşem final gecesiyle sahiplerini buldu.

Kepez Belediyesi’nin bu yıl 7’sinidüzenlediği Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması, final gecesiyle sona erdi. ErdemBayazıt Kültür Merkezi’ndeki final gecesi pandemi nedeniyle seyircisizgerçekleştirildi. 7. Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması’nın finaline KepezBelediye Başkanı Hakan Tütüncü ve yarışmacıların aileleri katıldı. Bu yılkiyarışmanın özel konuğu ise Türkiye Halter Şampiyonu İsmail Zeki Korkmaz oldu. KanalV ekranlarından canlı yayınlanan yarışmada finalistler muhteşem sahneperformansıyla geceye damga vurdu.

Final gecesinde yarışmacıların sahneperformansına ortak olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tümyarışmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.  Bu yıl pandemi şartlarında bir yarışmagerçekleştirildiğini dile getiren Başkan Tütüncü, geleneksel olarak yapılmasınıistedikleri bu yarışmanın a boş geçmemesini istediklerini ve pandemi nedeniylede seyircisiz bir final gerçekleştirildiğini dile getirdi. Tütüncü, “Biz şehrikültürle çepeçevre kuşatmayı, insanları sanatın o birleştiren yönüyletanıştırmayı ve insanları sanatın etrafında sevgi halelerine dönüştürmeyi ve ohaleleri de  kentimize önemli bir unsurhaline getirmeyi yönetim anlayışımızın temeline yerleştirdik. 13 yıldan beriKepez’de sanat dedik. Kepez’e 13 yıl önce göreve geldiğimizde bir tane bilesanat etkinliği yapabileceğimiz salon maalesef yoktu. Şuan 50’den fazla kapalıaçık mekanımızda 50 binden fazla hemşehrimize aynı anda kültür ve sanatyatırımlarına sahip olmamızın tarifsiz sevinci içerisindeyiz. Pandemi sürecindekültür ve sanat etkinliklerine bir süre ara vermek zorunda kaldık. Pandemidenönce ayda 100’den fazla kültür ve sanat etkinliğinin Antalya’da yapıldığı tekmerkez Kepez’di.” Dedi.

Gençleri sanatla buluşturmayı arzu ettik

“Kültür ve sanatı en çok çocuklarımıziçin, gençlerimiz için yapıyoruz” diyen Tütüncü, “ Bir ülkenin geleceğigençleridir. Onların sanatının o müstesna ikliminde yetiştirebilirsek, onlarhayatı çok boyutlu yaşayacaklar. Ve topluma sevgi üreten, değer üreten bireylerolacaklar. İşte bu yarışmaları biz her şeyden önce gençler için yapıyoruz. 7yıl evvel yola çıktığımızda keşfedilmeyi bekleyen yetenekleri gün yüzüneçıkaralım, gençleri sanatla buluşturmayı arzu ettik. 7 yıllık yolculuğun herbiri birbirinden değerliydi.” diye konuştu.

Kepez kültür sanatın merkezi

“Kepez Belediyesi yaptığıyatırımlarla, ortaya koyduğu etkinliklerle, kültür ve sanatı toplumunbütün  katmanlarına ve kesitlerinetaşımasıyla kültür ve sanatın tamda merkezi” diyerek sözlerine devam edenBaşkan Tütüncü, “Kepez Belediyesi, kültür ve sanatın merkezi olmaya devamedecek. Bu vizyonundan asla vazgeçmeyecek. Her geçen gün vites büyüterek buyolda yürümeye devam edecek. Gençleri ve çocukları önemseyeceğiz. Toplumdasevgi çok önemli… Birbirimize sevgiyle sarılmamızı sağlayacak en önemli şey,sanatın evrensel güzellik iklimi. Onu da her geçen gün büyüteceğiz” ifadelerinikullandı. 

Tütüncü konuşmasını, 7 yıl boyuncayarışmaya emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı. Başkan Tütüncü’nünkonuşmasından sonra dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.  Kepez Belediyesi’nin 7. Ulusal Müzik ÖdülleriYarışmasının birincisi Yunus Emre Cebeci, ikincisi Nurullah Harmankaya veüçüncüsü Ahmet Yüzer oldu. Bu yıl dereceye giren birinci 7 bin TL, ikinci 5 binTL, ve üçüncü 3 bin TL. ile ödüllendirildi.