FİLİZ DERNEĞİ BAŞKANI BALTA, KEMER BELEDİYESİNDE

Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FİLİZ) Başkanı Yana Balta, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.

Dernek Başkanı Balta’ya ziyaretinde,dernek başkan yardımcısı ve dernek editörü Lena Romanovskaya’da eşlik etti.

Balta, ziyarette, dernek tarafından 10Ağustos’ta 7’incisi düzenlenecek olan uluslararası Güneşin Evi Festivali ileilgili Başkan Topaloğlu ile fikir alışverişinde bulundu.

Festival kapsamında Mustafa ErtuğrulAker (Olbia) Parkında çocuklar ve yetişkinler için tiyatro, dans gösterileri veçeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Festival, ülkelerin birbirleriyle olansosyal ve kültürel ilişkilerini pekiştirmek ve çocukların birbirleri ilekaynaşmasıyla beraber Kemer tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Başkan Topaloğlu, ziyarette yaptığıaçıklamada, Kemer tanıtımına katkı sağlamak için belediye olarak her türlüorganizasyona destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Festival kapsamında her sene farklıülkelerden birçok çocuğu Kemer’de ağırladıklarını ifade eden Topaloğlu, “FİLİZderneği ile ortak bir projeye imza atmak istiyoruz. Bu sene de birçok çocuğuKemer’de misafir edeceğiz. Amacımız hem Kemer tanıtımına katkı sağlamak hem deülkeler arasında sosyal ve kültürel anlamda birbirlerini tanımasını sağlamak. Ağustosayında yapılması planlanan festival için belediye olarak her türlü desteğivereceğiz.” diye konuştu.