MANSUR YAVAŞ TOKYO OLİMPİYATLARINA GİDECEK SPORCULARLA BİR ARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ ve EGO Spor’un Tokyo Olimpiyatlarına katılacak sporcularıyla bir araya geldi.

Başkentli sporculara güvendiğini belirten Yavaş, Ankara’yakazandırılacak yeni spor alanlarının ve İlhan Cavcav Amatör Spor Tesisi’nin demüjdesini verdi.

 

     Büyükşehir BelediyesiASKİ ve EGO Spor Kulüpleri 18 sporcu ile Tokyo Olimpiyatları’na gitmeye hakkazandı.

     Ankara BüyükşehirBelediye Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ Spor Kulübü’nden 7, EGO Spor Kulübü’ndenise 11 sporcu ile olimpiyatlar öncesi bir araya geldi. Mogan Park Konukevi’ndegerçekleşen programa ASKİ Spor Başkanı Yüksel Arslan, EGO Spor Kulubü Başkanı AkınHondoroğlu, sporcular ve antrenörleri katıldı.

 

YAVAŞ:“BAŞARIYLA DÖNECEKLERİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

     Başkentli sporcularınolimpiyatlarda önemli başarılara imza atacaklarına inandığı söyleyen BüyükşehirBelediye Başkanı Mansur Yavaş, “1985’tenberi Ankara Büyükşehir Belediyesi sporla uğraşıyor. Şimdiye kadar madalyalarkazanıldı, çeşitli dereceler yapıldı. Dünya’da, Avrupa’da ve Olimpiyat Şampiyonalarındamadalyaları ülkemize getirdiler. Şimdi de başarıyla döneceklerinden hiçşüphemiz yok” dedi.

     Konuşmasında gençlerinspora yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Yavaş, 15 yeni spor merkezikuracaklarının da müjdesini verdi:

“Günümüzdeülkemizin boğuştuğu önemli problemler var. Birisi uyuşturucu bağımlılığı biriside telefon ve bilgisayar bağımlılığı. Gençleri bunların başından almaktagerçekten güçlük çekiliyor. Gerek hükümet gerekse Milli Eğitim Bakanlığı bunlarlamücadele etmeye çalışıyor ama bizlerin de yerel yöneticiler olarak bu konuda dasorumluluk alıp özellikle de Ankara’nın tüm semtlerindeki gençleri spora teşviketmek, bir şeylere teşvik etmek için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Ankara’yıhem 24 saat yaşanır bir hale getirmek hem de semtlerin hepsinde insanların sporyapması bizim vaatlerimizin arasında vardı. Son yıllarda şöyle bir şey var;bütün kalkınmış ülkelerde kabul edilmiş, insanlara spor yapma hakkı. Aynı birbelediyenin ulaşım ve su gibi bu tür asli görevlerinin yanında insanların sporyapmasını sağlaması gerekiyor. Spor yapma hakkı dendiği zaman da evine en yakınyerde spor yapma hakkı yani bu imkanın kendisine tanınması gerekiyor.Yaptığımız incelemede 25 tane spor alanı bulduk. Bunların 15 tanesinin temeliniinşallah bu yıl içerisinde atacağız. Dolayısıyla, sporla hem gençleri hem desemtlerdeki park ve rekreasyon alanlarını artırmak suretiyle herkesin evine enyakın alanda spor yapmasını da sağlayacağız.”

 

YAVAŞ’TANİLHAN CAVCAV AMATÖR SPOR TESİSİ SÖZÜ

     Sporcularla buluşması sırasında basın mensuplarının da sorularını yanıtlayanYavaş, amatör spor kulüplerinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, şuaçıklamalarda bulundu:

“AmatörSpor Kulüplerine destekte bulunmuştuk. Kendileriyle irtibat halindeyiz. Az öncebahsettiğim temeli atılacak 15 tane spor tesisimizin de bir kısmının idaresiniamatör spor kulüplerine vereceğiz. İnşallah yeni 19 Mayıs Stadı da bir an önceyapılır. Yapılırsa onun yanında yer bulabilirsek, olmazsa amatör sporkulüplerinin derneklerinin yararlanacağı bir İlhan Cavcav Amatör Spor Tesisisözümüz vardı. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz.”

     Ankara’da tüm vatandaşlara spor yapmaları çağrısında da bulunanYavaş, “Buna uygun alanlar yapmayaçalışıyoruz. Yaptığımız alanların hepsinde yürüme, koşu ve sporun çeşitlidallarında insanların çalışabilecekleri alanlar da bulunuyor. Parklarımızda daözellikle betona dayalı bir yapılaşma yok. Sade, isteyenin yürüdüğü, isteyeninbisiklete bindiği ortamlar oluşturuyoruz. Gerçekten, insanlar ailesiylebirlikte gitsin ve spor yapsın istiyoruz. Bunu yaygınlaştıracağız” diyekonuştu.

 

SPORCUVE ANTRENÖRLERDEN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

     Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın spora ve sporculara desteğininsürdüğünü ifade eden ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan da, “Başkanımıza teşekkür ediyorum.Sporcularımıza olimpiyatlarda başarılar diliyorum” dedi.

      EGO Spor KulübüBaşkanı Akın Hondoroğlu ise, “BüyükşehirBelediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle EGO Spor Kulübü, 35branş ve 8 bin sporcusuyla dünyanın en büyük kulüpleri arasına girmiştir. TokyoOlimpiyatları'na şu an itibarıyla 10 sporcumuzla katılıyoruz. Bu başarılarınmimarı Sayın Mansur Yavaş başkanımıza bize verdiği desteklerden dolayı teşekkürediyoruz” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

     Tokyo Olimpiyatları yolcususporcu ve antrenörler ise olimpiyatlara güçlü hazırlandıklarını vurgulayarak,şöyle konuştular:

-TahaAkgül (Güreş Serbest Stil 125 kg): “Kafile olarak, takım olarak hazırız. Son kampımız,güreş antrenmanlarımız var. Zaten olimpiyatlarda başarıyı getiren psikoloji… Buatmosferi kaldırabilen başarılı oluyor. Daha önce bu tecrübeyi defalarcayaşadık. Burada ben başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Göreve geldiğigünden bu yana siyaset üstü bir yaklaşımla Ankara’daki spor yapanları birleştirici,kucaklayıcı bir tavırla kucakladı. Kulübümüzün değeri giderek artıyor. Bizlereçok güzel bir güreş salonu tahsis etti. Belki de Türkiye’de güreş tarihinin en modernsalonuna kavuştuk. Bu kadar ekonomik sıkıntı içerisinde bizlere öncelik verdi. Kendisineminnettarız.”

-RızaKayaalp (Güreş Grekormen Stil 130 kg): “Bu benim dördüncüolimpiyatım. Bir tanesinde Taha’nın dediği gibi dibi gördük, birinde bronzmadalya, birinde gümüş madalya aldım. Umarım dördüncüsünde altın madalya nasipolur. Tabi ki buralara tek başımıza gelmedik. Bize sunulan desteklerle geldik.Allah razı olsun şimdi de Mansur Başkanımız bu destekleri bizlere sunuyor. Herşampiyonluk sonrası yenisini ülkemize kazandırmak için yeteneklerimizikullanmak istiyoruz. Bu olimpiyatlarda da kendi kariyerimde olmayan tek altınmadalyayı da kazanarak ülkeme dönmek istiyorum.”

-AbdullahÇakmar (ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü): “Böyle birorganizasyonu yaparak sporcuları, teknik ekibi ve değerli yöneticileri bizlerlebuluşturduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Tüm hocalarımız ve sporcularımızında söylediği gibi biz hazırız. Rabbimin izniyle, sizlerin duasıyla milletimizinyüzünü güldürmek adına orada gerekeni yapıp ülkemize en iyi sonuçla döneceğiz.”

-SavaşYıldırım (ASKİ Spor Sportif Direktörü): “ASKİ Spor Kulübümüze, değerlişampiyonlarımıza, hocalarımıza ve kulüp başkanımıza yardımcı olmayaçalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi her yerde size layık olacak şekildedevam ettiriyoruz.”

-AkifCanbaş (Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü): “Bizimiçin bu saatten sonra en önemli şey moral. Şampiyonlarımızla aynı köşededurmak, onların hocalığını yapmak hem çok kolay hem de bazı açılardan zor.Aslan gibi 2 tane ağır sıklet şampiyonumuz var. Olimpiyatlara mental ve teknikolarak hazırlandık. Size de bizlere verdiğiniz moral için teşekkür ediyorum.”

-SüleymanKaradeniz (Güreş Serbest Stil 97 kg): “Bu organizasyonu bize sağladığınız için çok teşekkür ederim. OlimpiyatlardaTürkiye'mizi ve ASKİ Spor Kulübümüzü en iyi şekilde temsil edeceğiz. İnşallahgüzel sonuçlarla döndüğümüzde yine böyle güzel bir organizasyonda buluşuruz.”

-LeventYaman (Boks Antrenörü): “Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boks branşında ülkemizi temsilen 3kadın ve 3 erkek olmak üzere toplam 6 sporcuyla katılacağız. Bu sporculardanbir tanesi de Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübümüz bünyesinde yeralıyor. Genç sporcumuz ilk defa Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsiledecek. Kendisine ve Milli Takım kafilemize başarılar diliyorum. İnşallah iyisonuçlarla döneceğiz.”

-Raif Özel (Halter Antrenörü): “Türkiye'de ASKİ Spor Kulübü vediğer belediyelere bağlı kulüpler amatör spor kulüplerinin başını çekiyor.Dolayısıyla özellikle güreş ve halter branşlarında bir simge haline dönüştü.Biz de bu başarıyı devam ettirmekten yanayız. Sizin bize verdiğiniz destekler,sağ olsun Yüksel Bey'in ve Abdullah Hoca'nın da bu konudaki ilgileriylebirlikte Türk halterini daha iyi bir seviyeye taşıyacağı kanaatindeyim.”

-Süleyman Atlı (Güreş Serbest Stil 57 kg): “Olimpiyatöncesi bizi böyle bir organizasyonla bir araya getirmeniz bizim içim moraloldu. Çok güzel bir hazırlanma dönemi geçirdik. Takım arkadaşlarım ve kendimadıma, olimpiyatlara hazır bir şekilde gidiyoruz. Bugüne kadar bize verdiğinizdesteklerden dolayı ayrıca çok teşekkür ederim. Her zaman maddi ve manevişekilde desteğinizi hissettirdiniz ve bizi yalnız bırakmadınız. Umarım,olimpiyatlarda en iyi şekilde ülkemizi temsil ederiz.”

-Muhammed Furkan Özbek (Halter 67 kg): “Ben 20yaşındayım. İlk defa olimpiyatlara katılacağım. Gerçekten orada, o psikolojiyikaldırabilenler başarıyı getirecek. İnşallah, ilk olimpiyatımı madalyaylataçlandırmak istiyorum. Umarım, madalyayla dönüp, tekrardan buluşuruz.”

-Necat Ekinci (Boks 69 kg): “Bizim olimpiyatlarda madalyamızyok. İnşallah bu şanssızlığı bu sene kıracağız. Kulübümüz adına boks branşıylaolimpiyatlara katılan ilk sporcu benim. İnşallah hem kulübümüzü hem de ülkemizien iyi şekilde temsil edip, madalyayla döneceğiz.”

     Son dönemde altın madalyalarla Ankara’ya dönensporculardan biri olan EGO Sporlu Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonu Ayşe BegümOnbaşı da katıldığı buluşmada, “ÖnümüzdeAvrupa Şampiyonamız var. Olimpiyatlar öncesinde de Taha Akgül ve Rıza Kayaalpabilerimle buluşmak nasip oldu. Onlara tüm kalbimizle güveniyoruz. Ellerindengelenin en iyisini yapacaklarına inanıyoruz. Bizim için olimpiyatlar nasipolmadı ama 2024 yılında inşallah biz de hazırlanacağız. Önümüzdeki yarışmalarabakıyoruz”  diyerek olimpiyat yolcususporcu arkadaşlarına başarılar diledi.