BAŞKAN TOPALOĞLU TOKAT’TA

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Turizm Derneği’nin düzenlediği “Ekoturizm Ödülleri” kapsamında Kemer Belediyesinin alacağı ödül için Tokat’a geçti.

Tokat ziyareti sırasında Başkan Topaloğlu’na, Kemer TuristikOtelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Temsilcisi Ayşegül Zeybek Uçar daeşlik etti.

Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, Tokat Belediye BaşkanıEyüp Eroğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Eroğlu, ziyaretlerindendolayı Başkan Topaloğlu ve beraberindekilere teşekkür etti.

İlk defa tanışmalarına rağmen Başkan Topaloğlu’nun çok sıcakkanlı ve cana yakın bir insan olduğunu gördüğünü anlatan Eroğlu, Topaloğlu’nu alimler konağı, fazıllar yurdu,şairler yatağı, Anadolu’nun mayası olan Tokat’ta ağırlamaktan da mutluluk duyduklarınıkaydetti.

Eroğlu,Başkan Topaloğlu’nun Kemer’de çok güzel hizmetler yaptığına inandığınıbelirterek, “Başkan Necati Topaloğlu, Kemer’de güzel işler yapmaya devamedecektir. Burada birçok büyükelçi, ekoturizm profesyoneli, medya mensupları,sosyal medya fenomenleri ve özel davetlilerin katılacağı bir çalıştaydüzenliyoruz. Necati başkanda burada ödül alacak kişilerden birisi. ÇalıştaydaTokat’ı da tanıtmış olacağız. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkürediyorum.” dedi.

BaşkanTopaloğlu ve ekoturizm ödülleri kapsamında düzenlenen programa katılanlar dahasonra Tokat Müzesi, Yağ Basan Medresesi, Deveciler Hanı, Tokat EtnoğrafyaMüzesi ve bölgenin tarihi yerlerine düzenlenen kısa tanıtım gezisine katıldı.

BaşkanTopaloğlu, yaptığı açıklamada, misafirperverliklerinden dolayı Başkan Eroğlu’nateşekkür etti.

Tokat’ıntarihinin çok eskilere dayandığını belirten Başkan Topaloğlu, düzenlenençalıştayda değerli insanların yer alacağını ifade etti.

Ekoturizminönemine vurgu yapan Topaloğlu, “Ekoturizm artık dünyada daha fazla yayılmayabaşladı. İnsanlar artık oteller yerine doğayla bütünleşen yerlerde tatil yapmakistiyor. Kemer Belediyesi olarak biz de bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Belediye olarak Türkiye’nin en önemli turizm merkezleriarasında yer alan Kemer’de her zaman eko turizme önem verdik. Ekoturizm vesürdürülebilir turizmin yaygınlaştırılması adına çalışmalarımız devam edecek.Eko dostu Ekoturizm ödülüne bizi layık görenlere teşekkür ediyorum.” diyekonuştu.

Topaloğlu, Kemer’de belediye olarak etnoğrafya müzesiçalışmalarına hızla devam ettiklerini ve müzenin açılmasından sonra ilçeturizmine katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Kemer Belediyesi, “Best Ecological Destination” kategorilerindeyapılan başvuruyu değerlendiren dernek, 100’e yakın ülkeden bine yakın adayiçerisinden, dünya genelindeki en iyi Eko dostu Ekoturizm ödülünü almaya hakkazanmıştı.

Ödül töreni, 28 Temmuz saat 19:00’da Tokat Dedeman Otel’deyapılacak.