YANGIN BÖLGELERİNE ESKİŞEHİR’DEN YEM DESTEĞİ

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarına ilk günden itibaren personel, itfaiye ve arazöz göndererek söndürme çalışmalarına destek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kalabak Su, yatak, baza, jeneratör, soğutucu araç, temel ihtiyaç ve hijyen malzemeleri desteklerinin ardından şimdi de hayvancılık yapan vatandaşlar için yem desteği sağlıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi,Odunpazarı Karahüyük ve Tepebaşı Yusuflar Mahallelerinde bulunan tarlalarındaekip hasadını yaptığı yulaf balyalarını Adana, Antalya, Milas ve Menteşe’yegönderiyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi,Muğla’nın Milas ve Menteşe ilçe belediyeleri ile görüşen Eskişehir BüyükşehirBelediyesi toplamda 800 adet yulaf balyası ile yangından zarar görenhayvancılık yapan vatandaşlara destek olacak. Milas’ta hâlâ devam edenyangınlarla mücadeleyi sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri iseyaklaşık 10 gündür, bölgede devam eden çalışanlara destek olmaya devam ediyor.

Tarım ve hayvancılığın ülkeekonomisi için önemini her platformda vurgulayan Eskişehir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Yangınlardanönce de ekonomik olarak zor günlerden geçen çiftçilerimiz yaşanan yangınfelaketinden dolayı daha da zor günlerle karşılaştı. Bizler de belediyemizintarlalarında ürettiğimiz ürünlerle yangından zarar gören vatandaşlarımızadestek olma kararı aldık. Bugün 800 adet balyamız ihtiyaç bölgelerindekibelediyelerimize teslim edilmek üzere yola çıkıyor. Bu zor günlerde yaralarıbir an önce sarmak için elimizden gelen tüm imkânlarımızla afet bölgelerinedestek olmayı sürdüreceğiz. Bu vesile ile yangınlardan zarar görenvatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.