-TÜRKİYE – TAYLAND DOSTLUĞU GAZİANTEP MUTFAĞINDA BİRLEŞTİ

-HAZIRLANAN TATLI, TAYLAND - TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN VE İŞ BİRLİĞİNİN BİR NİŞANESİ OLACAK

Gaziantep Büyükşehir BelediyeBaşkanı Fatma Şahin, Maslahatgüzar Başkanlığındaki Tayland BüyükelçiliğiHeyeti’ni Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi’nde (MSM) ağırladı. Heyetyetkilileri ve eşleri, tarafından oluşturulan Antepfıstıklı Tayland - Türktatlısı, “SBAGNATS”, için Başkan Şahin, tezgahın başına geçti ve Tayland -Türkiye arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin bir nişanesi olacak tatlıyıkendi elleriyle bir kez daha hazırladı.

Tayland - Türkiye arasındakiilişkileri geliştirmek, Antepfıstığının derin oramasına vurgu yapmak amacıylaMaslahatgüzar Başkanlığındaki Tayland Büyükelçiliği Heyeti, GaziantepBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le Mutfak Sanatları Merkezi’nde biraraya geldi. Heyet ve beraberinde Gaziantep’e gelen eşleri, daha öncegeleneksel ürünlerinden yola çıkarak hazırladığı tatlıyı Antepfıstığıylabuluşturdu. “SBACNATS” olan tatlının adı Gaziantep’in “G” harfiyle yenidenrevize edilerek “SBAGNATS” olarak değiştirildi. MSM’de tezgaha geçen BaşkanŞahin, türk gastronomi şefleri ve heyet üyeleriyle birlikte tatlıyıhazırlayarak tadına baktı, Antepfıstığı yeşilinin bu tatlıya çok yakıştığınısöyledi.

Şehri ziyaret eden delegasyonda;Maslahatgüzar Mr. Charkrienorrathip Sevikul, Maslahatgüzarın Eşi Mrs. BangornSevikul, Maslahatgüzarın kızı ve oğlu Mr. Chayenchanadhip and Ms. PiyawadeeSevikul, Birinci Sekreter Mr. Teerawat Wongkaew, Birinci Sekreter’in Eşi Ms.Suchaya Tancharoenpol ve İkinci Sekreter Mr. Jirapon Boonpor yer aldı.

ŞAHİN: ANTEPFISTIĞI HEMLEZZET HEM ŞİFA

MSM’de konuşan BüyükşehirBelediye Başkanı Fatma Şahin, iki ülke arasında çok güzel bir dostluk vekardeşlik oluştuğunu dile getirerek, “Gastronomi ve sofra birleştirici birgüçtür. Kültür-sanat keza öyle. Dünya barışı için daha çok ortak paydadabulunulabilecek sofralara ihtiyacımız var. Her ülkenin kendine has gelenekseltatlıları var. Bugün, hazırladığımız geleneksel tatlımızı, sizinle birlikteyapmaktan dolayı çok mutluyuz. Hazırlanan tatlının üzerine Antepfıstığı konduğuzaman farklı bir aromanın oluştuğunu ve tatlıyı ne denli desteklediğinideneyimledik. Bu fıstık hem lezzet hem de şifa. Dünya Sağlık Örgütü deantepfıstığını içerisinde bulundurduğu mineraller sayesinde şifa olaraktanımlıyor” dedi.

Maslahatgüzar Mr.Charkrienorrathip Sevikul ise Tayland’ın yöresel tatlarını Antepfıstığıyla biraraya getirdiklerini belirterek, “Gaziantep’e gelmemizin en büyük sebeplerindenbiri, hazırladığımız tatlıyı sizlerle birlikte paylaşmaktı. Tatlının ismindeGaziantep’e ithafen ‘G’ harfini de bulundurduk. Bunu da Gaziantep’e bir hediyeolarak sunduk” diye konuştu.