BAŞKAN OKTAY’DAN AŞI ÇAĞRISI

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediye meclisi eylül ayı oturumda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yanan ormanlarla ilgili uzmangörüşleri dahilinde çalışmalar yapıldığını söyleyen Oktay, pandeminin seyrininarttığını belirterek aşı çağrısında bulundu. 

Marmaris BelediyeMeclisi’nin Eylül ayı oturumu önceki gün Armutalan Kültür Merkezi’ndegerçekleşti. Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın başkanlık ettiği oturumda 8 maddegörüşüldü.

Oturum öncesi bir konuşmayapan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, pandemi süreciyle ilgili özellikleaşılamaya dikkat çekerek, “Vaka sayılarında çok ciddi bir artış söz konusu. Buşekilde devam ederse hepimiz olumsuz olarak etkileneceğiz. Bunun için daha dadikkatli olmalı, kurallara uymalıyız. Ayrıca daha fazla aşılamaya ihtiyacımız var. Bu salgının önüne en pratikşekliyle aşılama ile geçilebilecek gibi görülüyor. Bu nedenle sizlerin deçevrenize bu yönde tavsiyelerde bulunulması fayda sağlayacaktır”

UZMANLAR KARAR VERİYOR

Marmaris tarihinin en büyükfelaketinin yaşandığını belirterek bir kez daha geçmiş olsun dileğinde bulundu.1979 yılında çıkan yangında Taşhan bölgesinde 11 bin hektar alanın yandığınısöyleyen Oktay, geçtiğimiz ay yaşanan felakette ise 13 bin 600 hektar ormanalanının kül olduğunu belirterek “Böyle bir acıyı yaşamak hepimiz için çok zor.Ben tüm kurumlarda görev alan personellerimize, gönüllü yurttaşlarımıza vekatkı sunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Canla başla herkes özverili birşekilde bir mücadele sergiledi” dedi.

 “Yaralarımızı sarmaya başladık” diyen Oktayyanan ormanlarla ilgili Orman Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptıklarınıbelirterek “Yanan alanlarda kesim çalışmaları başladı. Kamuoyunda dönem dönemyanmış ama birkaç dalı kalmış ağaçlarla ilgili kesilmesin yönünde talepler oluyor,bunlarla bizler de karşılaşıyoruz. Bununla ilgili konunun uzmanlarıylagörüştük. Kızılçam için yandıktan sonra bir miktar yeşil kalsa dahi onuntekrardan tutmasının mümkün olmadığı yönünde uzman görüşleri var” ifadesinikullandı. Ağaçlandırmayla ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü’nün özellikleİçmeler’de bölgesinde kente bakan yamaç kısımlarda yapılacak kesim ve teraslamaçalışmalarının ardından farklı türlerde fide dikimi gerçekleştireceği bilgisinialdıklarını dile getiren Oktay, kızılçamın yangın riskinden ötürü yerleşimbölgelerinden uzak tutulması yönünde bir anlayışın hakim olduğunu söyledi.

DERELERLE İLGİLİ RAPORHAZIRLANDI

Ormanlar yandıktan sonraortaya çıkan sel endişesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Oktay, “Yangınbiter bitmez bir çalışma yaptık ve tüm derelerle ilgili bir rapor hazırladık.Hazırladığımız raporları gerek MUSKİ’ye gerekse de DSİ’ye ilettik. İmkanlarımızölçüsünde yapılacak çalışmalara katkı sunmaya hazır olduğumuzu da dilegetirdik. Şu anda Hisarönü ve Turgut bölgesindeki MUSKİ’nin dere çalışmalarıdevam etmekte akabinde İçmeler ve diğer bölgelerimizde de bu çalışmaları hayatageçirilecek” diye konuştu.