"ESKİŞEHİR SİZE MİNNETTAR, TÜRKİYE SİZE MİNNETTAR!"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi personeli, Akdeniz ve Ege bölgelerinde yangınlarla mücadelede, Karadeniz bölgesinde ise meydana gelen sel felaketinde yaraların sarılmasında destek vermek için görev almıştı.

EskişehirBüyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen görevden dönenpersonele, özverili çalışmaları için teşekkür ederek, takdir belgesi verdi.

Eskişehir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Yılmaz Büyükerşen yangın ve sel felaketlerinde haftalarca bölgelerdekiçalışmalarda görev alan belediye personeline, Sazova Bilim Kültür ve SanatParkı’nda gerçekleştirilen törende teşekkür ederek, takdir belgesi verdi. Görevyapan personele maddi ödül de verildiğini belirten Başkan Büyükerşen yaptığıkonuşmada, “Kentimiz için her daim özveriçalışan sizler, Akdeniz ve Ege Bölgesinde çıkan ve yüreğimizi yakan yangınlarile Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde fedakarca çalıştınız. Siz benim ateş ve sel savaşçılarımsınız,sizlerle gurur duyuyorum. Sağ salim şehrimize döndüğünüz için çok mutluyum.

Bentüm Eskişehirliler adına bugün burada sizlere birlik, beraberlik ve dayanışmaruhu ile yaptığınız çalışmalar için teşekkür ediyorum Eskişehir size minnettar,Türkiye size minnettar” dedi.

Sazova Bilim Kültür ve SanatParkı’nda düzenlenen törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı YılmazBüyükerşen’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale NurSüllü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, ESKİ Genel MüdürüOğuzhan Özen ve belediye bürokratları katıldı.

Eskişehir için fedakarcaçalışmalarını sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Park veBahçeler Dairesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Çevre Koruma ve KontrolDairesi, ESKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan ekipler, yangın ve sel afetlerinde deözveri ile çalışarak bölgelerde müdahalede bulundu. Kastamonu’da seldenetkilenen yerlerde ekipler, hâlâ bağlantı köy yollarında bakım ve onarımçalışması, hafriyat yükleme ve ilçe merkezlerinde selin bıraktığı hasarınortadan kaldırılması için hafriyat çekim çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedekiekipler, 12 Eylül Pazar günü Eskişehir’e dönecek.