Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Pandemi önlemleri

2-9 Ekim tarihleri arasında 58’incisi düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali basın takibi için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi önlemleri çerçevesinde bazı düzenlemeler getirilmiştir.

Birçok etkinliğin çevrimiçi olarak gerçekleşeceği festivalde, film gösterimleri sosyal mesafe kuralları çerçevesinde sınırlı katılımla sadece açık hava sinemalarında yapılacaktır. Bu yıl festivalde basın mensupları( açılış ve kapanış törenleri hariç) film gösterimlerini AKM Fuaye Salonu’nda oluşturulacak basın ofisinden bir gün önce saat 14.00’a kadar alabilecekleri biletlerle  takip edebilecektir. 

GÖSTERİMLER AÇIK HAVADA

Ulusal Yarışma Filmleri; Cam Piramit yanında kurulan Yıldızların Altında 1 Açık Hava Sineması’nda (Biletli); Uluslararası Yarışma Filmleri; Doğan Hızlan Kütüphanesi arkasında kurulan Yıldızların Altında 2 Açık Hava Sineması’nda (Biletli); Belgesel ve Kısa Filmler ise AKM Amfi Tiyatrosu Yıldızların Altında 3 Açık Hava Sineması’nda (Ücretsiz) olarak her akşam 19.15 ve 21.45 seanslarında gösterilecektir. 

FİLM SÖYLEŞİLERİ

Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda yer alan filmlerin basın toplantıları, filmin galasını takip eden gün yapılacaktır. 19:15 seanslarında gösterilen Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmlerinin basın toplantıları, film gösteriminin ertesi günü saat 11:00’de, 21:45 seanslarında gösterilen filmlerin basın toplantıları ise film gösteriminin ertesi günü saat 12:00’da AKM’nin yanında bulunan Balerin Cafe’de gerçekleştirilecektir. 


Ulusal Belgesel Film ve Kısa Metraj Film Yarışması söyleşileri, gösterimlerin ardından Yıldızların Altında 3 Açık Hava Sineması’nda yapılacak. 


Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin yönetmenlerinden Antalya’ya gelebilenlerle yapılacak söyleşiler, Yıldızların Altında 2 Açık Hava Sineması’nda gösterim sonrası gerçekleşecek.


FİLMLER BİLETLE İZLENEBİLECEK

Ulusal veya uluslararası film gösterimlerini takip etmek isteyen basın mensupları filmin gösterileceği tarihten “bir gün önce, saat 14.00’a kadar” AKM fuaye salonunda oluşturulacak basın ofisinde görevli personelimizden kurum kimlik kartlarını göstererek film biletini (ücretsiz) temin edebilecektir.  (Örneğin gösterimi Pazar günü olan film için Cumartesi günü belirtilen saate kadar biletinin alınması zorunludur.) Film gösteriminin olduğu gün bilet temini yapılamayacaktır. Her basın kuruluşundan en fazla 2 kişiye bilet verilecektir.

AÇILIŞ VE KAPANIŞ TÖRENİ

Festivalin Açılış Töreni 2 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00’da; Kapanış ve Ödül Töreni ise 9 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.00’da Kapalı Spor Salonu’nda (Antalya Stadyumu Yanı) gerçekleşecektir.  Açılış ve kapanış töreni davetiyelidir. 

Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Yönetimi