TURİZMLE TARIMI ENTEGRE EDECEĞİZ

Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde Marmaris standına yoğun ilgi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ilçe için tıpkı turizm gibi tarımın da çok önemli olduğunun altını çizerek, “Her ikisi de çok ciddi anlamda bir üretimdir. Biz bunu birbirine entegre etmeyi hedefliyoruz” dedi.

CHP Genel Merkezitarafından İstanbul’da düzenlenen ‘CHP’li Belediyeler Tarımsal KalkınmaZirvesi’nde Marmaris Belediyesi standı yoğun ilgi gördü. Çam balı, yer fıstığı,sığla sabunu, defne gibi yöresel ürünlerin sergilendiği Marmaris Belediyesistandı hem diğer belediyelerin yetkilileri hem de vatandaşlar tarafındanziyaret edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul BüyükşehirBelediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğer ilçelerin belediye başkanları daMarmaris standını ziyaret etti.

MARMARİS’E YOĞUN İLGİ

Zirveyle ilgili açıklamayapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, etkinliğe ilginin çok yüksekolduğunu belirtti. Zirveye Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (MARKO) ilebirlikte katıldıklarını ifade eden Oktay, “Marmaris hep turizm kenti olarakbilinir, bu şekilde değerlendirilir. Bu fuarda Marmaris'in kendi yöresel ürünleriyleyer alması hakikaten ciddi bir ilgi oluşturdu. Çünkü tarımımız bilinmezken, görevegeldiğimizden beri yaptığımız çalışmalar neticesinde böyle bir organizasyonda yeralmak ve ilgi görmek bizi gerçekten çok memnun ediyor. Aynı zamanda daha da çokmotive ediyor” diye konuştu.

EMEKLEME DÖNEMİNDEYİZ

Marmaris için tıpkı turizmgibi tarımın da çok önemli olduğunun altını çizen Oktay, “Her ikisi de çokciddi anlamda bir üretimdir. Biz bunu birbirine entegre etmeyi hedefliyoruz. Buşekilde Marmaris'in ekonomisini, refahını daha da yukarı çıkacağımızıdüşünüyoruz. Tabi daha tarım konusunda başlardayız. Bunlar bizim daha emeklemedönemimiz. Çok daha iyi yerlere gelerek Marmaris'e gerçek anlamda az kaldı hakettiği değere hep birlikte ulaştıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.