MEDYA ÇALIŞTAYI BAŞLIYOR

Türkiye'deki 60 şehirden 300’e yakın gazetecinin katıldığı ‘Anadolu Buluşması - Marmaris Yerel Medya Çalıştayı’ bugün başlıyor

Marmaris Belediyesi’ninbasın meslek örgütlerinin katkılarıyla düzenlediği ‘Anadolu Buluşması – MarmarisYerel Medya Çalıştayı’ bugün saat 10.00’da başlayacak. Türkiye’nin 60 şehrinden300’e yakın gazeteciyi bir araya getiren çalıştayın açılışında MarmarisBelediye Başkanı Mehmet Oktay bir konuşma yapacak. Ardından CHP İzmirMilletvekili Tuncay Özkan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri SibelGüneş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ÇağdaşGazeteciler Derneği Genel Başkanı Can Güleryüzlü, İzmir Gazeteciler CemiyetiBaşkanı Dilek Gappi de birer konuşma yapacak.

OTURUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

‘Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri Yuvarlak Masa Toplantısı’nınardından Basın İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar ve Türkiye GazetecilerSendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş’un katılımıyla ‘Yerel Medyada Sendika’konusu konuşulacak.

Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker ve Ekonomi GazetecileriDerneği Başkanı Celal Toprak’ın katılımıyla ‘Ekonomi Medyasının Halleri’ninkonuşulmasının ardından TELE 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ınsunumuyla ‘Medyanın Sefaleti ve Gazeteciliğin Onuru’ konulu bir konuşmayapacak.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ‘Ankara Gazeteciliği’,Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu, ‘Türkiye’de AraştırmacıGazetecilik’, Karar Gazetesi Yazarı Mehmet Ocaktan ‘Yeni Dönemdeki Değişimler’konulu birer konuşma yapacak. Ardından konuklar için bir tekne turudüzenlenecek.

KILIÇDAROĞLU DA KATILACAK

Çalıştayın Pazar günkü bölümünde ise RTÜK Üyeleri İlhan Taşcı ve OkanKonuralp’in katılımı ile Türkiye’de Medya ve Denetimi konuşulacak. MedyadaGerçekler ve Muhalif Medya oturumunun konuğu ise Milli Gazete Genel YayınYönetmeni Mustafa Kurdaş olacak. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluçalıştaya katılacak. Bir konuşma yapacak olan Kılıçdaroğlu, Anadolu basınınınsorularını yanıtlayacak