BODRUM’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Öğretmenler Günü nedeniyle Bodrum’da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kutlama programı Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ilebaşladı. Törene, Bodrum Belediye Başkan Vekili Mustafa Coşkun, Bodrum İlçeMilli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, siyasi parti ve STK temsilcileri,çevre okullardan öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Marmara Koleji’nde devam edenprograma, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Bodrum BelediyeBaşkan Vekili Mustafa Coşkun, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, ilçe JandarmaKomutanı Yarbay Özkan Yılmaz, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı UtkuMeral, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Halilİbrahim Akmeşe’nin günün anlam ve önerimi belirten konuşmasının ardındankonuşan Bodrum Belediye Başkan Vekili Mustafa Coşkun;‘’Etrafımızı aydınlatmayıve karanlıklara meydan okumayı sizlerden öğrendik, öğreniyoruz. Hayatımızın heranında büyük emekleriniz var. Her birimiz buralarda konuşma imkanı buluyorsak,vatandaşlarımıza, ülkemize hizmet imkanı buluyorsak ,bütün değerliöğretmenlerimizin dokunuşları, fırça darbelerinin çok büyük rolü vardır. Biziaydınlık günlere çıkaracak olan yine sizlersiniz’’ dedi.

Tören esnasında Ağrı Doğubeyazıtilçesi Ortadirek Köyü'nde 2003 yılında sobadan çıkan yangın sonucu şehit olanAysun Karalar öğretmenimizin ailesine ilçe milli eğitim müdürü tarafından çiçektakdim edildi.  Konuşmaların ardındanresim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleriverilirken, öğretmenler günü programı Cumhuriyet Ortaokulu ve Final Okullarınınhazırladığı gösteri ile sona erdi.

Marmara Koleji'ndeki töreninardından Bodrum Belediye Başkan Vekili Mustafa Coşkun, Basın Yayın ve Halklaİlişkiler Müdürü Kenan Apaydın ile birlikte, Bodrum'un değerli öğretmenleriNuran Yüksel, Hatice ve Ali İhsan Yücel, Hülya Ata ve Hatice Cem'i evlerindeziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı. İş programı dolayısıyla yurtdışındabulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, öğretmenler günü vesilesiyleyarımadada bulunan tüm okullara çiçek gönderdi.

Bodrum Herodot KültürMerkezi'nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinleri kapsamında sahne alanöğretmenlerden oluşan koro da, seslendirdikleri eserlerle izleyicilerinbeğenisini kazandı. Etkinlik, öğretmenler tarafından kurulan halk oyunlarıekibinin gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından öğretmenler korosu sahnealdı.

https://bodrum.bel.tr/haber.php?id=8771/BODRUM%E2%80%99DA_OGRETMENLER_GUNU_KUTLANDI