Sayesinde birçok Emirdağ türküleri meşhur oldu. ”Emirdağ Türküleri” kitabı, ”Emirdağ Yöresi Türkmen Ağıtları’ kitabı, ”Emirdağ’da Lakaplar” kitabı, ”Her yönüyle Emirdağ” kitabı , ”Gönülden Sesler Emirdağlı Aşık Yosul Derviş” kitabı ve sayısız derlediği Emirdağ Türküleri’nden sonra şimdi de Emirdağ Türkmenlerinde dokumacılığın konu edildiği ”Emirdağ Türkmen Kilimleri” kitabı yayımlandı.
Ömer Faruk Yaldızkaya tarafından 1993 Yılında, Afyonkarahisar Araştırmaları Sempozyumu’nda sunulan “Emirdağ Türkmenlerinde Dokumacılık” başlıklı bilimsel bildiri fotoğraflarla zenginleştirilerek ve genişletilerek kitap haline getirildi. Kapak tasarımı Haydar Yardımcı’nın hazırladığı dünyanın önemli üniversite kütüphaneleri ile Türkiye’nin ihtisas kütüphanenlerinde yer alacak eser 75 sayfadan oluşuyor.
——–Ömer Faruk Yaldızkaya kimdir…
1958 yılında Emirdağ’da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Emirdağ’da yüksek öğretimini Gençlik ve Spor Akademisi ile Egitim Enstitüsünde yaptı. Yazmaya ve bağlama çalıp söylemeye lise yıllarında başladı. Yazdıkları; Türk Külürü, Erciyes, Bir, Standart, Folklor/Edebiyal, Aziziye, Emirdağ, Bizim Külliye dergileri ile çeşitli gazetelerde yayımlanan yazarın, Gönülden Sesler (Emirdağlı Aşık Yoksul Derviş’in şiirleri -1986), Her Yönüyle Emirdağ (1906) Emirdag Yöresi Türkmen Ağıtları (1992), Emirdağ Türküler (2003-2006) ve Emirdağ’da Lakaplar(2018) adlı yayımlanmış beş eseri bulunmaktadır.
Bugüne kadar, yurt içi (Afyon, Konya, Bursa, İzmir, Balıkesir) ve yurt dışında ( Struga)
MAKEDONYA, Köstence – Bükres / ROMANYA, Gazimagusa – Lefkoşe -Girne / K.K.T.C, Türkistan / KAZAKISTAN, Kırım / UKRAYNA) düzenlenen ulusal ve uluslararası 22 sempozyum /kongreye
katılarak, bilimsel bildiriler sundu.
Çalışmalarına birçok lisans , yüksek lisans, doktora, profesörlük takdim tezleri ile yayınlanan kitap ve makalelerde atıflar yapıldı. Derledigi “Çorabını ördüğüm” adlı Emirdağ türküsü, TRT İzmir Radyosu THM Sanatçısı Hale Gür tarafından notaya alınarak, TRT repartuarına kazandırıldı. Ayrıca, Emirdağ yöresinden derlediği iki Çanakkale Ağıdı: ”Çanakkale Derler”, ‘ Çanakkale Derler Yeşil Gavaklı”, “Yoksa Yavrum Seni Vurdular M’ola”, “Hücum Etmiş Alamanın Zabiti”, “Çanakkale Nerde, Suvermez Nerde?” ile “Macar” adlarıyla Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Batı Müziği tarzlarında, değişik sanatçılar tarafından havalandırılarak, yurt içi ve yurt dışında CD’lere okundu. TRT-Muzik TV ve bazı özel TV kanallarında yayınlandı.
Derlediği Atatürk’e Ağıt” ve “Kore Ağıdı”, kendisi tarafından havalandırılarak notaya alınması sağlandı. 2002 yılında, Azerbaycan/Bakü Asya Üniversitesi’nce Fahri Doktora” ünvanı, aynı yıl Folklor Araştırmaları Kurumu’nca ‘ 2002 Yılı Türk Folkloruna Hizmet Ödülü” 2017 yılında, Uluslararası Emirdağ Araştırmaları Sempozyumu Düzenleme Kurulu’nca “Üstün Hizmet Belgesi” verildi.
https://gazeteturk.be/omer-faruk-yaldizkayanin-yeni-kitabi-emirdag-kilimleri-yayinda/