MANSUR YAVAŞ GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN ÇAĞRI YAPTI: İYİLİK DALGASI BAŞKENT’TE YAYILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’e okumak için gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor.

Konaklama sorunu nedeniyle Büyükşehir Belediyesine başvuranöğrencileri Şefkat Evleri, kiralanan otel ve yurtlara yerleştiren Yavaş, sosyalmedya hesaplarından otel ve yurt sahiplerine de dayanışma çağrısında bulundu.Çağrısı kısa sürede yanıt bulan ve Başkent’te yeni bir iyilik hareketini dahabaşlatan Yavaş, başvuruda bulunan herkese kucak açacaklarını söyledi. Başvuruyapan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesine ait yerler dışında kiralanan otel veyurtlara geçici olarak yerleştirilmeye başlandı.

 

     Başkent’i hayatageçirdiği projelerle öğrenci dostu bir şehir haline getiren Ankara BüyükşehirBelediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni bir iyilik hareketinin daha öncüsü oldu.

     Üniversiteyi kazanarakAnkara’ya gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilere geçici barınma desteğisağlayan Yavaş, Büyükşehir Belediyesine başvuran tüm öğrencilere kucak açacaklarınısöyledi.

 

İYİLİKHAREKETİ BU SEFER GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN

     Sosyal medya hesaplarıüzerinden yurt, konaklama tesisi, otel ve misafirhane sahiplerine seslenerekdayanışma çağrısında bulunan Yavaş,“Edirne’den Kars’a onlarca vilayetten kentimize gelen çocuklarımız var. OnlarBaşkent’i evi seçti, ana baba ocağı bildi. Vakit ev sahipliği yapma vakti.Gelin bize ulaşın, hiçbir evladımızı açıkta bırakmayalım” dedi.

     Öğrencilerin barınmaihtiyacının karşılanması için otellerden ve yurtlardan olumlu geri dönüşleringelmesiyle birlikte Başkan Yavaş’ın çağrısı kısa sürede yanıt bulmuş oldu. Barınmatalebi için Büyükşehir Belediyesine başvuran öğrenciler, kiralanan otel veyurtlara yerleştirilmeye başlandı.

 

YEMEKTENGÜVENLİĞE, ULAŞIMDAN ÇAMAŞIR HİZMETİNE ÖĞRENCİLERİN HER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

     Başkent 153 üzerinden yada online olarak başvuran öğrencileri Büyükşehir Belediyesi KonferansSalonu’nda ağırlayan ekipler, kayıt işlemlerinin ardından öğrencileri kalacaklarıyerlere kadar götürüyor.

     Kiralanan otel veyurtlara servislerle taşınan öğrencilerin güvenliği Zabıta Daire Başkanlığı veANFA Güvenlik ekipleri tarafından sağlanıyor.

      Büyükşehir Belediyesiöğrencilerin kalacakları merkezlerde ulaşım sıkıntı yaşamaması için Kızılay,Ulus gibi merkezi yerlere sabah ücretsiz servis uygulaması başlatırken, sabahkahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere günde iki öğün yemek ikramında dabulunuyor. Öğrencilere ücretsiz çamaşır yıkama hizmetinin verildiği barınmanoktalarındaki odalarına ayrıca hijyen ve yemek kitleri de bırakılıyor.

 

BARINMASORUNU ÇÖZÜLEN ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

     Geçici barınma sorunuçözülen, otel ve yurtlara yerleşen öğrenciler ve velileri Ankara BüyükşehirBelediye Başkanı Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Aleyna Kıdak: “Samsun’dangeldim, yurt başvurum yedeklerde kaldı. Uyum sürecimde bile kalacak yerimolmadığı için gelememiştim ama Büyükşehir Belediyesinin bu uygulamasını görüncebaşvurdum ve hemen bir yere yerleştirildim. O kadar fazla öğrenci ve aileyeyardım ettiler ki, her sorunumuzu çözdüler. Teşekkür ederim.”

-Dilruba Işık: “Ordu’dangeldim. Büyükşehir Belediyesine başvurdum ve hemen geri dönüş aldım. Şimdiburadayım ve kalacak yer sorunum ortadan kalktı. Bura olmasaydı sokaktakalacaktım.”

-Nurcan Elbenli: “Her şeydört dörtlüktü ve A’dan Z’ye düşünülmüştü. Her şey için çok teşekkür ederim.”

-İbrahim Ayata: “Denizli’denkızımla geldik. Mansur Yavaş’a çok teşekkür ederim. Gerçekten aramadığım yerkalmamıştı. Sonunda sorunumuzu çözdü.”

-Cansu Ayata: “Çokzorlandık. Kalacak yer bulamadık. Sonra Büyükşehir Belediyesine başvurdum.Hemen geri dönüş aldım. Şimdi de kalacak yerime yerleştim. Bura olmasaydı başkaçarem kalmamıştı.”

-Melike Ayaz: “Manisa’dangeldim. Mansur Yavaş’ın tweetini görünce hemen başvurdum ve hemen geri dönüşaldım. Çok zor durumdaydım, ne yapacağımı bilmiyordum. Şimdi çok mutluyum.”

-İrem Nur Adıyaman: “Yurtçıkmadı. Okulun yurdu vardı bizim, o da çıkmadı. Şimdi burada bir akrabamızvar, geçici olarak onlarda kalıyordum. Fiyatlar böyle fahiş olunca özel yurt dadüşünmedim. Ev fiyatları da aynı şekilde arttı. Yani birazcık bu uygulamayagüvenerek geldim diyebilirim. Bana değer verildiğini hissettim. Çok memnunum verahatım şu anda.”

-Ayhan Akgöz: “Yedeklerdebekliyoruz. Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyoruz bu imkanı tanıdığı için.Neredeyse çocuğumuz her gün Eskişehir’den Ankara’ya gelip gidecekti. Bu imkanısağladığı için Allah razı olsun.”

-Ufuk Güvercin: “Çokkalacak yer aradım. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na CİMER üzerinden ulaştım,yazdım. Yüksek lisansa başladım bu sene, yüksek lisans için de başvurular henüzbaşlamadı. Belediyelere yazdım sonuç alamadım. En son Ankara BüyükşehirBelediyesinin böyle bir çalışması olduğunu öğrendim ve internet üzerindenulaştım. Bana geçici yurt başvuru formunu gönderdiler ve buraya çağırdılar.Böyle bir uygulama olmasaydı ne yapacağım çok belirsizdi.”

-Melih Bekmezci : “Yurtlarabaşvurdum, çıkmadı. KYK sıramı beklerken Ankara Büyükşehir Belediyesinin buimkanını gördüm ve başvurdum. Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyorum. Herkesiyerleştireceklerini söylediler, bu gerçekten çok büyük bir şey.”

-Celil Öner : “Açıktakaldık, bunun açıklaması yok. İnternette gördük, müracaat ettik ve geldik. Eğerböyle bir uygulama olmasaydı, okula gelemeyecekti çocuğum.”

-Ramazan Öner: “Yurtçıkmadığı için okula gelmeyi düşünmüyordum çünkü özel yurtlar çok pahalıydı.Geri dönmeyi düşünürken, internetten uygulamayı gördük ve başvurduk. Sonçaremizdi bu.”