ANKARA KENT KONSEYİ PANDEMİNİN GENÇLİK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİ MASAYA YATIRDI
Ankara Kent Konseyi (AKK), pandemi sürecinde gençlerin yaşadığı sorunları “Pandemi ve Gençlik” başlıklı bir forum düzenleyerek masaya yatırdı. AKK Gençlik Çalışma Grubu üyelerinin organize ettiği forumda, pandemi döneminde gençlerin karşı karşıya kaldığı psikolojik, istihdam ve eğitime yönelik sorunlar ile çözüm önerileri ele alındı.

   AnkaraKent Konseyi (AKK),  pandemi sürecindegençlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla “Pandemi ve Gençlik” adlı bir forum düzenledi.

   Gençlik Parkı KabulSalonu'nda düzenlenen foruma; AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz,AKK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, AKK Yürütme Kurulu üyesiHakan Tarhan, AKK Çalışma Gruplarının sözcüleri, Akademisyenler ve GençlikÇalışma Grubu üyeleri katıldı.  

    

GENÇLERBAŞKENT'İN KALKINMASININ LOKOMOTİF GÜCÜ

   Forum öncesinde Gençlik Çalışma Grubuüyeleri katıldıkları “ISO 9001: 2015Kalite Yönetimi Temel Eğitimi” sertifikasını alırken, açılış konuşmasını yapanAKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz gençlerin Ankara’nınkalkınmasında lokomotif güç olduğuna dikkat çekerek, şu tespitlerde bulundu:

“Tümdünyayı etkisi altına alan küresel salgından dolayı gençlerin özgürlükleri,eğitim ve öğretim hayatları ile psikolojileri olumsuz bir şekilde etkilendi.Gençlik Çalışma Grubu tarafından masayayatırılacak konular, gençlerin eğitiminden istihdamına kadar pademinin nedenolduğu birçok sorunun çözümüne destek olacak. Örgün öğretim gören lisede 311bin 170, üniversitede ise yaklaşık 300 bin öğrencimiz var. Ankara’nın kalkınmahikayesinde en büyük lokomotif güç bu noktadır. İş gücünün %72’sinin hizmetsektöründe toplandığı bir kentte kalkınmanın en büyük gücü gençler olmalıdır.”

   Kentkonseylerinin en önemli unsurlarının başında gençlik meclislerinin geldiğinisöyleyen Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ise gençlerin sorunlarını ve çözümönerilerini dinlediklerinin altını çizerek, “Biz ilk etapta bir çalışma grubu oluşturarak gençlerin gençlik meclisioluşumu yönündeki plan ve programlarını ortaya koymalarını sağladık. Onlar dabugün ilk defa böylesine kapsamlı bir etkinlik yaparak pandeminin gençliküzerindeki etkilerini değerlendirerek, çok önemli fikirler ortaya koydular. Bizde Ankara Kent Konseyi olarak bu fikirleri yerel yönetimlere ve kentinkamuoyuna sunacağız” dedi.

 

ÇALIŞMAGRUBU GENÇLERİN SESİ OLACAK

   AKK Gençlik ÇalışmaGrubu Sözcüsü Halil Ecer de AKK çatısı altında yeni bir oluşum olarak yolaçıktıklarını ve Başkent'te gençlerin sesi olmayı amaçladıklarını belirterek, “Gençlik Çalışma Grubu olarak eğitimdensağlığa, kültürden psikolojiye kadar pandeminin biz gençler üzerindekietkilerini konuştuk. Bu konuşmalar çerçevesinde bir eylem raporu ortayaçıkararak gençlerin ihtiyaçlarına cevap vermeyi arzu ediyoruz” sözleriyledüşüncelerini paylaştı.

     Forumda pandemisürecinde yaşadıkları sorunları anlatan Engelli Meclisi üyesi Yusuf Samedİlerisoy ise şöyle konuştu:

“Engellilerolarak daha fazla sokağa çıkmak isterken pandemi sürecinde kimse dışarıçıkamadı. Bu durum bizim görünürlüğümüzü olumsuz etkiledi. Fizyoterapi veeğitimlerimizi de pandemiden dolayı alamadık. Bu konular çerçevesinde GençlikÇalışma Grubuyla istişarelerde bulunduk. Çok güzel sonuçlar alacağımızıdüşünüyorum.”

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları