BAŞKENTLİ KADIN KOOPERATİFLERİ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Benim en büyük hayalim Ankaralıyı zengin etmek” vaadini gerçekleştiriyor. Yavaş’ın hayata geçirdiği kırsal kalkınma projeleri arasında yer alan Başkent Market projesi kısa sürede meyvesini vermeye başladı. Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hizmet veren Başkent Marketlerin ürünlerini satın aldığı Ankara’daki kadın kooperatifi sayısı bir yıl içerisinde 5’ten 8’e yükseldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçimlerdenönce gündeme getirdiği “Benim en büyük hayalim Ankaralıyı zengin etmek”sözü gerçek oluyor.

    Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hizmetebaşlayan Başkent Marketlerin ürünlerini satın aldığı Ankara’daki kadınkooperatifi sayısı bir yıl içerisinde 5’ten 8’e yükseldi.

 

20 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE KATKI SAĞLADI

    Halk Ekmek Fabrikası, 29 Nisan2020’den bugüne kadar aralarında 8’i kadınlar tarafından kurulan 12 üreticikooperatifi ile 3 üretici birliğine 20 milyon TL’nin üzerinde katkı sağlayarakkadın üreticilerin emeklerinin karşılığını almasını sağladı.

   Başkan Yavaş’ın başlattığı kırsal kalkınmahamlesinin en önemli ayağını oluşturan “Başkent Market” uygulamasısayesinde kadın üreticiler, el emekleri ile ürettikleri yöresel ürünleriniaracısız şekilde tüketicilerle buluşturma imkanına kavuştu.

 

100’DEN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM YARATTI

    Ankara kırsalındaki 12’si üreticikooperatifi ile 3’ü üretici birliğinden almış olduğu 756 adet ürünü BaşkentMarket şubeleri ve büfeleri ile vatandaşlara ulaştıran Halk Ekmek Fabrikası bumodel sayesinde 100’den fazla kişiye istihdam sağladı.

    Sloganlarının üretim ve bereketolduğunu dile getiren Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu,kadın kooperatiflerinin desteklenmesiyle kent ekonomisinde canlanma başladığınadikkat çekti:

“Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın kırsal kalkınma projesikapsamında çalıştığımız kadın kooperatif sayısı 5’ten 8’e yükseldi. Üreticidentedarik ettiğimiz sağlıklı, hijyenik ve kaliteli ürünleri Başkent Marketaracılığı ile tüketicilere ulaştırıyoruz. 12 kooperatif ile aktif olarakçalışmalarımız devam ediyor. Başkent Market ekibini sürekli ilçeleregönderiyoruz. 43’ü kadın kooperatiflerimizde olmak üzere toplam çalışanımızınsayısı 130’u, üreticilerden alarak marketlerimizde sattığımız ürün sayısı ise750’yi geçti. Bildiğiniz üzere biz kırsal ağırlıklı marketçilik yapıyoruz ve buda yerinde istihdam getiriyor. Örneğin Beypazarı’nda üretim yapan kardeşlerimizbize mal yetiştirmeye çalışıyorlar. Ayaşlı üretici kardeşlerimiz ise yazınsebze üretimine geçecek. Kooperatif üyeleri ile önümüzdeki sezon için sözleşmeyapıyoruz. Halk Ekmek fabrikası 10 ay içerisinde 12 üretici kooperatifi ve 3üretici birliğine 20 milyon TL üzerinde bir ödeme yaptı. Halk Ekmek olaraksloganımız üretim ve bereket.”

    Özellikle dış ilçelerde küçük aileişletmelerinin ve çiftçilerin örgütlü üretime geçmesi noktasındakooperatifleşmeyi teşvik ettiklerini belirten Velioğlu, gelinen noktanın gereküreticilerin gerekse Başkentlilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

 

KOOPERATİFLERDEN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

   Ürettikleri yöresel ürünleri kırsal kalkınmaprojesi ile tüketiciye ulaştırabildiklerini söyleyen kadın kooperatifleriyöneticileri ve çalışanları ekonomik yönden destek sağlayan Büyükşehir BelediyeBaşkanı Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Şirin Biner (Yeşilyurtlu Tarımsal Kalkınma KooperatifiBaşkanı): “15 kadından oluşan bir kooperatifiz. Eşlerimizin köylerimizdeüretmiş olduğu sebze ve meyvelerin boşa gitmemesi için bir çalışma başlattık.Ürettiğimiz ürünleri Başkent Marketlere veriyoruz. Kadın istihdamını artırmakve markalaşmak en büyük hedefimiz. Mevsimlik reçeller yapıyoruz, erişteçeşitlerimiz, tarhanamız, sebze ve meyve kurularımız var. Ürettiklerimiz tamamendoğal ve herhangi bir katkı maddesi yok. Tüketiciler rahatlıkla ürünlerimizitüketebilir. Bize bu imkanı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı MansurYavaş’a teşekkür ederim.”

-Fatma Kağıt: “Ürettiğimiz ürünleri alarak bize maddikazanç sağlayan Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ederim.”

-Hakkı Özhan (SS Kazanovası Tarımsal Kalkınma KooperatifiBaşkan Yardımcısı): “Kooperatifimizi Kasım 2020’de kurduk. Ürettiğimizmalları Başkent Market aracılığıyla vatandaşlarla buluşturuyoruz. Uygulamasayesinde tüketiciler uygun fiyatla ürünlerimizi alabiliyor. Kavurma, mandasucuğu ve etimizi tüketiciler tereddüt etmeden tüketebilir. Böyle bir hizmetibaşlattığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkürederim.”

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları