Belediye ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmak üzere üreticilerden sebze meyve satın aldı.
Marmaris Belediyesi, sebze meyve üreticilerinin tam kapanma döneminde mağdur olmaması için önemli bir adım attı. Belediye ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmak üzere üreticilerden sebze meyve satın aldı. İlk etapta 1 buçuk ton sebze meyve ve 1200 demet yeşillik satın alan belediye önümüzdeki günlerde de yeni alımlar yapacak.

Marmaris Belediyesi, esnafa,üreticilere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Tam kapanmadöneminde iş yerini kapatmak zorunda kalan küçük esnafa 750 lira nakdi destektebulunan Belediye, yine bu dönemde semt pazarlarına çıkamayacak olan üreticilerinelinde kalan sebze ve meyveleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzeresatın aldı.

17 günlük tam kapanmadöneminde semt pazarlarının kurulmayacak olması en çok çiftçileri mağduredecekti. Bu durum üzerine Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, üreticilerinellerindeki ürünlerin satın alınması talimatı verdi. Üreticilerin seralarındantopladığı ürünler Beldibi Semt Pazarı’na getirildi. Teslim edilen ürünlerbelediye çalışanları tarafından tartılıp, belediyede kaydı bulunan ihtiyaçsahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere poşetlendi.

HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Belediye Başkanı MehmetOktay da pazar yerine gelerek hem incelemelerde bulundu hem de gazetecilerebilgi verdi. Oktay, yerelden kalkınma vizyonu ve sosyal belediyecilikçerçevesinde üreticinin ve vatandaşların yanında olmaya devam ettiklerinibelirterek, “Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın pekişeceği bu günlerdebizler, her daim vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Pandemi sürecinin enbaşından beri imkanlar ölçüsünde halkın yanında olduklarını söyleyen Oktay; “17günlük kapanma kararıyla birlikte özellikle küçük esnafımıza yönelik 750’şer liranakdi yardımda bulunma kararı aldık. Bugün de Marmaris sınırları içerisindeüretim yapan köylülerimizin mağdur olmaması için onlardan aldığımız ürünleridoğrudan ihtiyaç sahibi Marmaris yaşayanlarımıza ulaştırmak için buradayız.Dediğimiz gibi her zaman imkanlarımız ölçüsünde bütün Marmaris yaşayanımızınyanındayız. Bugün de 1 buçuk ton sebze meyve ve 1200 bağ yeşilliği ihtiyaçsahiplerine ulaştıracağız. Ayrıca ilerleyen günlerde de alımlarımız olacak”diye konuştu.

3000 KOLİ YARDIM

Ramazan ayının başından buyana Marmaris Belediyesi olarak 3 bin koli gıda yardımını ihtiyaç sahiplerineulaştırdıklarını belirten Oktay, “Tüm kent yaşayanlarına desteklerimiz devamediyor. Yeter ki kent yaşayanlarımız önlem ve kurallar uysunlar. Bir an önce buzorlu ve kötü günleri el birliği ile atlatalım” diyerek sözlerini bitirdi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları