BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜNİVERSİTELERLE KÜLTÜR VARLIKLARININ KORUNMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile “Kültür Varlıklarının Korunması, Araştırılması ve Eğitimi” için iş birliği protokolü imzaladı. Başkent’te tarihi mirasa sahip çıkarak kültür varlıklarının korunması ve gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekilde aktarılması amacıyla “Restorasyon, Araştırma, Eğitim ve Yayın” faaliyetleri için ortak çalışmalar gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentyönetiminde akademik çevrelerle iş birliği anlayışı doğrultusunda yeniprojeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

    Kültürvarlıklarının korunması, gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekildeaktarılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Hacı Bayram VeliÜniversitesi arasında “Kültür Varlıklarının Korunması, Araştırılması veEğitimi” ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

 

RESTORASYON, ARAŞTIRMA, EĞİTİM VE YAYINFAALİYETLERİ İÇİN ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK

  Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ile Ankara Hacı Bayram Veli ÜniversitesiRektör Yardımcısı Prof Dr.Orhan Kurtoğlu tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında “Restorasyon, Araştırma, Eğitim ve Yayın”faaliyetleri için ortak çalışmalargerçekleştirilecek.

   Kültürvarlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ile panel, sempozyum ve çalıştayfaaliyetleri için de iş birliği yapacak olan her iki kurum, kültürvarlıklarını koruma ve onarım uygulamalarında görev alacak personeli belirliuzmanlık alanlarında eğiterek sertifika verecek.

    Ankara’nıntarihleri birleştiren bir şehir olduğuna dikkat çeken Ankara Hacı Bayram VeliÜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Orhan Kurtoğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesinin bütün birimleriyle iş birliğine herzaman açığız. Akademik destek konusunda üniversitemiz bu iş birliğine sonderece sıcak bakıyor. Protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyesinde görevyapan arkadaşların eğitimlerini sağlamak hususunda da katkılar sağlayacağız” dedi.

ANKARA’NINULUSLARARASI GÖRÜNÜRLÜĞÜ ARTIRILACAK

    Protokol kapsamında çalışanların eğitiminihedeflediklerini belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları DaireBaşkanıBekir Ödemiş ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sayın başkanımızın talebi doğrultusunda yaklaşık 1 yıl önce HacıBayram Veli Üniversitesi ile birlikte iş birliği protokolü çalışmasınınstartını vermiştik. Amacımız, Ankara’da bizebırakılmış tarihi kültürel ve mimari mirası kentleşmenin getirdiği yoğunbaskıya karşı korumak. Artık personelimizin alacağı eğitimlerle Ankara’da varolan tarihi ve kültürel mirasın korunmasında uygulamaya yönelik işleryapabilecek nitelikli birer usta haline gelmeleri için çalışacağız. Ankara’dakive Türkiye’deki varlıklara dair bilincin oluşması için bunların tanıtımayönelik katkı verecek çalışmalar yapıp, Ankara’nın uluslararası görünürlüğünüartırmayı hedefliyoruz.”

     Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ÖğretimÜyesi Prof Dr. Yaşar Selçuk Şener ise yapılan iş birliği protokolü ile ilgiliolarak, “Tarihi eserlerin korunması veyaşatılması konusunda biz üniversite olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerinegetireceğiz. Büyükşehir Belediyesinin de bu konudaki girişimlerini biliyoruz vetakdire şayan olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları