BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR DESTEK DE MÜZİSYENLERE
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “kademeli normalleşme” döneminde eğlence mekanlarının bir süre daha kapalı olması nedeniyle, müzisyenlere bin liralık maddi yardım başlattı.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisine alan yeni tipKoronavirüs (Kovid-19) Salgını nedeniyle verilen ulusal mücadeledeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 Haziran’dan itibarenbaşlanılan kademeli normalleşme döneminde eğlence mekanları ve konserlerin birsüre daha açılmasının ertelenmesinden dolayı harekete geçen GaziantepBüyükşehir Belediyesi, müzisyenlere yeni desteğini açıkladı. Bu kapsamdaMüzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu ve farklı müzik dernekleri ile ortak yürütülecekçalışmada, yaklaşık 3 bin müzisyene bin liralık maddi yardım yapılacak.Büyükşehir Belediyesi böylelikle 17 günlük tam kapanma döneminde çiçekçilere,fotoğrafçılara, pazarcılara, seyyar satıcılara, ayakkabı tamircilerine,sigortalı ev gündelikçilerine verdiği maddi desteğe ek olarak kademelinormalleşmede de müzisyenlerin yanında oldu.

 

BAŞVURU İÇİN YOL HARİTASI BELİRLENDİ

 

Maddi yardım için ortak çalışılan federasyon vederneklerinden gelen üye listeleri doğrultusunda destek alacak müzisyenler içinpandemi şartlarından dolayı otomatik randevular oluşturularak randevu tarih vesaatleri cep telefonlarına mesaj olarak gönderilerek, belediye binasına başvuruiçin çağrılacak. Başvuruda bulunan müzisyenlerin dilekçeler aracılığı ilekayıtları oluşturularak, belirttikleri hesap numaralarına bin liralıkdestekleri yatırılacak.

 

ONURLU: BAŞKAN ŞAHİN TÜRKİYE’DE BİZLERİÇİN ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

 

Pandemi döneminde en çok zarara uğrayanlarınmüzisyen ve sanatçılar olduğunu belirten Müzisyenler ve Sanatçılar FederasyonuGenel Başkanı Ahmet Onurlu, “Bu süreçte de başka belediyeler tarafındanmüzisyen ve sanatçı camiasına maddi destek verilmezken Türkiye’ye örnek olançalışmalara imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bizedestek oldu. Bugün, Gaziantep ilinde kayıtlı olan müzisyen ve sanatçıarkadaşlarımıza kişi başı bin lira maddi destek sağlanacak. Bir nebze de olsamüzisyen ve sanatçılarımıza yönelik bu maddi destek dolayısıyla kurumum veşehrim adına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürlerimisunuyorum. Türkiye genelinde müzisyenlerin yüzde 5’i federasyona kayıtlıgörünüyor. 81 ilin kayıtlı müzisyenleri arasında yüzde birlik dilim iseGaziantep’imize ait. Tabi bu da Gaziantep’te gerçekleştirilen maddi yardımıdaha da önemli kılıyor. Bunun yanı sıra Ramazan ayında da üyelerimizebüyükşehir tarafından gıda yardımı yapıldı. Tüm bu yardımlarda emeği olanherkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Destekten yararlanan müzisyenler ise GaziantepBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederken zor günlerde ayaktadurmak için önemli bir yardım olduğunu belirttiler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları