BÜYÜKŞEHİR’DEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN SICAK YUVA
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te yaşayan sokak hayvanları için gönüllü hayvanseverlerle iş birliği yapmayı sürdürüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Gölbaşı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek ve olumsuz hava koşullarından korumak için bin adet kulübe satın aldı

AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘‘Başkent’te yaşayan her canlıdeğerlidir’’ anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde can dostlarınıunutmuyor.

    Sokak hayvanlarınabesleme, veterinerlik ve rehabilitasyon hizmeti vermeyi sürdüren BüyükşehirBelediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, can dostları için konforlu alanlaroluşturmaya devam ediyor.

 

YENİ KULÜBELERİNE 1 AY İÇİNDE KAVUŞACAKLAR

    Sokakhayvanları için ilk kez bin adet kulübe satın alınırken, su geçirmezözellikteki kulübelerin montaj işlemlerine de başlandı.

    GölbaşıGeçici Hayvan Bakımevi’ndeki eskimiş ve kullanılmaz hale gelen kulübelerkaldırılırken, yeni kulübelerin bir ay içerisinde can dostların kullanımınasunulacağını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner ŞubeMüdürü Mustafa Şener,şu bilgileri paylaştı:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren GölbaşıGeçici Hayvan Bakımevi’nde misafir ettiğimiz sokak canlarının yaşamstandartlarını yükseltmek için kulübe satın aldık. Burada bulunan sokakhayvanlarımızın sıcaktan, soğuktan ve yağmurdan etkilenmemesi amacıyla alandakibütün kulübelerimizi yaklaşık 1 ay içerisinde değiştireceğiz. ‘Başkent’te hercanlı değerlidir’ sloganı ile çıktığımız bu yolculuk gerek kendibakımevlerimizde gerekse kent genelinde artarak devam edecek.”

   

GÖNÜLLÜ HAYVANSEVERLERLE İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

   Sokakhayvanlarının yıllardır eskimiş ve su geçiren kulübelerde yaşadığını belirtengönüllü hayvansever Tenay Yücel, yeni kulübe montaj işlemlerine destek vererek,mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:

“1998 yılından bugüne kadar buradaki canlar içingönüllü olarak hizmet vermekteyim. Senelerdir beklediğimiz kulübeler geldi. Başlarınısokabilecekleri bir yuvaları oldu. Su geçirmez yuvalarında artık daha mutluyaşayacaklar. Kulübelerin satın alınmasından dolayı çok mutlu oldum.Duyarlılığından dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çokteşekkür ediyorum.”

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları