BÜYÜKŞEHİR TARLALARINDA İLK MAHSUL SEVİNCİ
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticiler için 2020 yılı Temmuz ayında 6 ilçe belediyesi ile imzaladığı tarım alanlarının üretimde kullanılması protokolü kapsamında ekilen tarlalarda ilk mahsuller alınmaya başlandı.

2020 yılı Temmuz ayında belediyemeclisinde alınan kararla Büyükşehir Belediyesi ile Alpu, Mahmudiye,Mihalıççık, Seyitgazi, Sivrihisar, Mihalgazi ilçe belediyeleri arasında tarımalanlarının üretimde kullanılması için protokol imzaladı. Protokol kapsamında tarımaelverişli olan Büyükşehir Belediyesi arazileri ilçe belediyeleri tarafındanekildi. Alpu ve Mihalıççık ilçelerinde ekilen tarlaları ilçe belediye başkanyardımcıları ile inceleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgedekiçiftçilere tohumluk ve hayvan yemi olarak verilecek ürünlerin üreticilere büyükdestek sağlayacağını belirtti.

 Mihalıççık ilçesi Üçbaşlı Mahallesi’nde 110dönüm buğday, Dümrek Mahallesi’nde 30 dönüm metrekare alana soğan ve AdahisarMahallesi’nde 10 dönüm metrekare alana balkabağı ekildiğini belirten MihalıççıkBelediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “Çiftçimizedestek olmak için Büyükşehir Belediyemiz ile imzaladığımız protokol gereğitarlalara ekim yaptık. İlk mahsullerimiz de oldukça verimli. İlerleyen günlerdebuğday, soğan ve balkabağı hasatlarını yaparak tarım ve hayvancılık yapanvatandaşlarımıza tohumluk ve hayvan yemi olarak dağıtacağız. Tarımla geçinenvatandaşlarımıza birlikte destek olma imkânı verdiği için, başta EskişehirBüyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olmak üzere tümmeclis üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

Alpu’da ise Osmaniye veBahçecik Mahallesi’ne 32.5 dönüm yonca, Karakamış Mahallesi’ne 25 dönüm alanaarpa, Alpu Belediyesi tarafından ekildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ileAlpu ilçesinde ekilen tarlaları inceleyen Alpu Belediye Başkan Yardımcısı AhmetÜngör, “Büyükşehir Belediyesiarazilerine ekimini yaptığımız ürünlere gözümüz gibi bakıyoruz. Zamanı gelincehasatlarımızı yaparak üreticimize destek olacağız. Üreticimiz için yapılan buişbirliğine imza atan ve çalışan herkese teşekkür ederim” açıklamalarındabulundu.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları