GAZİ ŞEHRİN 5 LEZZETİNİ DAHA TESCİLLETTİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin mutfağı ile özdeşleşmiş lezzetleri korumak ve tanıtmak amacıyla Alenazik, Lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates, Antep süzek yapması yemeklerinin coğrafi işaret tescilini aldı.

Mutfağıile dünya çapında ün kazanan Gaziantep’e ait yöresel yemeklerden olan Alenazik,Lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates, Antep süzek yapmasıyemekleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar neticesindecoğrafi işaret tescili yapıldı. Böylelikle el sanatları ve tarım ürünlerininyanı sıra yöresel yemeklerin önemli yer tuttuğu 55 coğrafi işaretli ve 1 gelenekselürün ile Gaziantep Türkiye’nin en fazla tescilli ürüne sahip şehir unvanınıkorurken, Büyükşehir Belediyesi ve şehirde bulunan farklı kurumların yürüttüğüfaaliyetler kapsamında 47 ürünün tescili için çalışmalar sürüyor.

 

Belirginbir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre,alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürün için alınan coğrafi işaret, aitoldukları yöreye has ürünlerin yurt içi ve yurt dışında ön plana çıkarılaraktanıtılmasına, ürün ile ilgili farkındalık oluşmasına katkı sağlıyor. Ürüneolan talebin artması dolayısı istihdam artışını, kırsal kalkınmada önemli roloynayan coğrafi işaret, Yöresel ürünlerin katma değerinin artmasını sağlayarakekonomiye destek oluyor. Yerel ve geleneksel ürünlerin tanıtımı ile yöreninturistik açıdan cazip hale gelmesinde etken rol oynamakta.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları