GİRİŞİMCİ GENÇLER KAMPTA
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi ve KalDer işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik Kampı’nın ikincisi Han İlçesi’nde gerçekleştirildi. Kamplar, gençlerin yaratıcı fikirlerine yol göstermesinin yanı sıra genç işsizliğe de çözüm getirmeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi SosyalHizmetler Dairesi ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) arasında imzalananişbirliği protokolü kapsamında gençler, doğa ile iç içe 3 gün sürenGirişimcilik Kampı’nda buluştu. İkincisi düzenlenen Girişimcilik Kampı’ndagençler, alanında uzman isimlerle bir araya geldi. Han ilçesinde yapılan kamptagirişimcilik üzerine Han Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde eğitimler verilirkengençler aynı zamanda doğal ortama çadırlarını kurarak dolu dolu 3 gün yaşadı.Kampta gençlerin yemekleri ise Han Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan HanımeliÜretim ve İşletme Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından ev yemeği olarakyapıldı. Gençler yöresel yemeklerin lezzetlerini tadarken doğal ortamın tadınıçıkardı.

Han Belediye Başkanı ErdalŞanlı da gençlerle bir araya gelerek başarı diledi. Kampın açılışına EskişehirBüyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın Kaynak,ESMEK Koordinatörü Yıldıray Öncül, KalDer Eskişehir Şubesi Genel SekreteriFaruk Gülen katıldı. Açılışta konuşan Hale Kargın Kaynak, “Tematik kamplarla genç girişimciliği desteklemek istiyoruz. Çünküülkemiz genç işsizlikle karşı karşıya. Burada hem eğlenmek hem de yeni işfikirlerinin ortaya çıkması çok önemli. Gençlik Merkezimiz de bu fonksiyonuüstlenecek. Her zaman sizlerle birlikteyiz” dedi.

KalDer Eskişehir ŞubesiGenel Sekreteri Faruk Gülen de gençlere başarılar diledi. Kampın ilk sunumunuAnadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Avni Barış Baraz yaptı. Baraz,“Girişimcilikte Yeni Fırsatlar” konusunda gençlere bilgiler aktarırken TOBBEskişehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak kadın girişimciliğive gençlik üzerine, problem çözme teknikleri konusunda İbrahim Saçkan, insankaynakları süreç yönetimi konusunda Gamze Deniz, Tea&Talks etkinliğinde iseserbest danışman Banu Akın gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Kamptaayrıca Bülent Özdoğan iletişim teknikleri üzerine özel bir sunumla keyiflianlar yaşanmasını sağladı.

Gençler, Şehir Tiyatrolarıve Senfoni Orkestrasının birlikte Yazılıkaya Anıtı önünde sahnelediği Kybeleadlı oyunu da izleme imkanı buldu. Öte yandan kamp boyunca gençler kooperatifinoluşturduğu Lavanta Sabun Atölyesi’ni de ziyaret etti. Hanımeli Üretim veİşletme Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Sevgi Şanlı, kadınlarınkooperatifleşme sürecini gençlere anlattı. Ayrıca ilçede bulunan tarihi hamamve müze, yeraltı şehri ile Yazılıkaya bölgesini de rehber eşliğinde gezengençler, eğitimin yanı sıra sosyalleşmenin de yeni bir şekli olan bu kampın çokfaydalı geçtiğini belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan BüyükşehirBelediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ettiklerinibelirttiler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları