HAKKARİLİ ÇOCUKLARIN ESKİŞEHİR HAYALİ GERÇEK OLDU
6 yıl önce Hakkari Yüksekova Dedeler Köyü’ne ilkokul öğretmeni olarak atanan Eskişehirli Alime Taşçı, öğrencileri ile birlikte önce Anıtkabir’i ardından da Eskişehir’i ziyaret etti.

Hakkarili öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya gelen EskişehirBüyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ziyaretten büyükmutluluk duyduğunu ifade ederken, çocuklara çeşitli kitaplar hediye etti.

Eskişehirli öğretmen AlimeTaşçı, 6 yıldır görev yaptığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dedeler köyündekiöğrencileri ile Ankara ve Eskişehir'i ziyaret etti. 15 öğrencisinin uçak biletiiçin sosyal medyadan kampanya düzenleyen Alime öğretmen, öğrencileri ile ilkolarak Anıtkabir’e giderek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istiratgâhındaziyaret etti. Anıtkabir ziyaretinin ardından memleketi Eskişehir’e gelen AlimeTaşçı ve öğrencileri hem Eskişehir'i gezdi, hem de  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ileöğle yemeğinde buluştu. Sosyal medya paylaşımında, öğrencilerinin ilk kez uçağabindiğini ve böyle bir geziye çıktığını belirten Taşçı, “Bizi A’dan Z’ye dört dörtlük ağırlayan, Eskişehir’i Eskişehir yapan,çocuklarımın gözünde gülüş olan Yılmaz Büyükerşen Hocamıza teşekkür ederiz” dedi.

Eskişehir’de Kentpark’ı,Sazova Kültür Sanat ve Bilim Parkı’nı, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ni, EskişehirBüyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi’ni gezen öğrenciler bot turu ile PorsukÇayı ve çevresini görme fırsatı buldu.

Eskişehir BüyükşehirBelediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, öğle yemeğinde Hakkari’den gelenmisafirleri ile bir araya geldi. Alime öğretmen ve öğrencilerini Eskişehir’deağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükerşen, 7-12 yaş grubuiçin hikâye kitapları, çocuk romanları ve etkinlik kitaplarından oluşan veküçük bir kütüphane niteliğini taşıyan kitap setini de çocuklara hediye etti.Eskişehir'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen öğrenciler, öğretmenlerindenEskişehir'i birçok kez dinlediklerini, bu yüzden de şehri nispeten bildiklerinianlattılar. Eskişehir'in çok güzel ve çok yeşil bir şehir olduğunu vurgulayanHakkarili öğrenciler, Anıtkabir'i ve Eskişehir'i ziyaretlerinin hayatlarının enmutlu anlarından biri olduğunu söylerken, kendilerini ağırlayan EskişehirBüyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ettiler.

Eskişehir kentmerkezindeki gezilerini tamamlayan öğrenciler, daha sonra Alime öğretmenin köyüolan Bardakçı Mahallesi’ni de ziyaret ettiler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları