MARMARİS’İN KARA GÜNÜ
27 Haziran’da yangın felaketi yaşayan Marmaris, bir ay sonra daha büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Armutalan’da başlayan ve birçok noktaya yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bir kişinin yaşamını yitirdiği yangının çıktığı 29 Temmuz Marmaris’in en kara günü oldu.

Bir ay önce yangın faciasıyaşayan Marmaris tekrar alevler içinde kaldı. Armutalan Mahallesi’nde 29 TemmuzPerşembe günü saat 13.00 sularında başlayan yangın ilçenin birçok noktasınasıçradı. İçmeler, Bayır, Turgut, Osmaniye, Orhaniye, Hisarönü, Turunç gibituristik mahallelere doğru büyüyen yangın 24 saat geçmesine rağmen kontrolaltına alınamadı. Yangına müdahale eden ekiplere gönüllü olarak su götüren 25yaşındaki Şahin Akdemir, dumandan zehirlenerek vefat etti.

Muğla BüyükşehirBelediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Jandarma, Emniyet ve belediye ekiplerininmüdahale ettiği yangında ilk belirlemelere göre 1 fabrika, 10 ev, 1 araç, 16çatı, 1 depo zarar gördü. Yine birçok evin yandığı Osmaniye Mahallesi ilebirlikte alevlerin ilerlediği Bayır ve Turunç mahalleleri de tedbir amacıylaboşaltıldı. Yangına İstanbul, İzmir, Burdur, Denizli, Aydın ve Manisa’dan gelenitfaiye ekipleri de müdahale etmeye devam ediyor.

LOJİSTİK DESTEK SAĞLANIYOR

Marmaris Belediyesi deyangının başladığı andan itibaren tüm personeliyle seferber oldu. Zabıta, fen,destek, temizlik, park ve bahçeler gibi birimlerden ekipler yangını söndürmekiçin itfaiyecilerle birlikte çalışmalara katıldı. Kültür ve Sosyal İşlerMüdürlüğü de arazide çalışanlara su ve gıda takviyesi sağlamak için ilçenin 2noktasında koordine merkezi kurdu. Buradan araçlarla yangın bölgelerine dağıtımsağlandı. Yangın nedeniyle Marmaris-İçmeler karayolu ulaşıma kapanırken, büyükkorku yaşayan mahalle sakinleri ve turistler teknelerle Marmaris merkezetaşındı. Buradan da Marmaris Belediyesi, Ticaret Odası ve otellerinorganizasyonu ile otellere yerleştirildi.  

CHP Grup Başkanvekili EnginÖzkoç, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Muğla milletvekilleri SüleymanGirgin, Burak Erbay, Mürsel Alban, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla BüyükşehirBelediye Başkanı Osman Gürün de yangın yerinde incelemelerde bulundu.

TÜM EKİPLER SAHADA

Marmaris Belediye BaşkanıMehmet Oktay, yangın çıktığı andan itibaren başkan yardımcıları ve birimamirleriyle sahada oldu. Ekiplerin çalışmalarını kontrol eden Oktay, 27Haziran’da da İçmeler’de yangın meydana geldiğini belirterek, “Daha onunacısını atamamışken daha büyük bir yangınla karşı karşıya kaldık. Tüm ekiplervar gücüyle yangını söndürmek için çaba gösteriyor. Ancak rüzgarın ve sıcakhavanın da etkisiyle sürekli yer değiştiriyor. En kısa sürede söndürmek için çalışmayadevam ediyoruz” dedi.

ŞAHİN’İN DE ADINIYAŞATACAĞIZ

Şu anki önceliğin yangınısöndürmek olduğunu söyleyen Oktay, “Çalışmalara katılan herkese, ekiplerimizesu ve gıda getiren vatandaşlarımıza, kaldıkları yerlerden tahliye edilentatilcileri konuk eden otelcilerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Yangınsöndürme çalışmalarında vefat eden evladımız Şahin Akdemir’e de Allah’tanrahmet, ailesine sabır ve baş sağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin birçoknoktasında çıkan yangınlara da değinen Oktay, “Yangın söndürüldükten sonra dahepimize büyük görevler düşüyor. Buraları yeniden ağaçlandırarak geleceğimizesahip çıkacağız. Tıpkı Haziran’daki yangında şehit düşen Görkem Hasdemir’inadını yaşatacağımız gibi orman için can veren Şahin Akdemir kardeşimizin adınıyaşatmak için de girişimlerde bulunacağız. Hep birlikte el ele vererek bu zorgünleri atlatacağımıza inancım tam” açıklamasını yaptı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları