UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞACAK
BAŞKENT’İN ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

   Başkent Ankara bu sene24'üncüsü düzenlenecek  Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivaline ev sahipliği yapacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara KentKonseyinin de katkılarıyla gerçekleştirilecek festival, 27 Mayıs Perşembe günüGençlik Parkı'nda düzenlenecek basın toplantısıyla başlayacak.

    

   Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te kültürve sanat etkinliklerine destek olmaya devam ediyor.

   UçanSüpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 27Mayıs–11 Haziran tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi ve Ankara KentKonseyi başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile20’ye yakın sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla sinemaseverlerle buluşacak.

 

FESTİVAL ABB TV’DE CANLI YAYINLA START ALACAK

   Pandeminedeniyle geçtiğimiz yıl sadece çevrimiçi yapılan festival, bu yıl 27 Mayıs–3Haziran tarihleri arasında çevrimiçi gösterimlerle, 4 Haziran–11 Hazirantarihleri arasında ise Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ve CerModernAçık Hava Sineması’nda Başkentlilerle buluşacak.  

   Bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek olan festival,27 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’da Ankara Kent Konseyinin ev sahipliğindeGençlik Parkı'nda düzenlenecek basın toplantısıyla start alacak. Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olma özelliğine sahip Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, ABBTV’den canlı olarak yayınlanacak basın toplantısıyla tanıtılacak.  

    Ankara Kent Konseyinin paydaşlarından biriolan Uçan Süpürge Vakfı tarafından 1998 yılından bugüne kadar düzenlenenfestival; dünyaca ünlü kadın yönetmenlerin eserlerinin tanıtıldığı, kadınınçağdaş dünyadaki önemi ve değerini vurgulayan filmleri Başkentlisanatseverlerle buluşturuyor.

 

KADIN DOSTU BİR BELEDİYE

    Hayata geçirdiği projeler ile kadının toplumdakiyerini ve önemine yönelik farkındalık hareketlerini destekleyerek kadın dostubelediyeciliğin öncüsü olmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, 24.Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde DoğanTaşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern Açık Hava Sineması’nda gösterilecek filmlere teknikaltyapı desteği de sağlacak.

   Başkent’tin dört bir yanındakibillboardlarla festivalin tanıtımını gerçekleştirecek olan BüyükşehirBelediyesi, tüm sinemaseverleri Türkiye dahil 33 ülkenin katıldığı festivaliizlemeye davet edecek.

 

BAŞKENT’E YILDIZ YAĞACAK

    “Araftan Çıkmak” temasıyla düzenlenen 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin sinemadakikadın emeğinin önemini vurgulamak ve yeni kuşak kadın sinemacılarıcesaretlendirmek üzere verdiği ödüller, 4Haziran’da Ankara’da düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

       Bu yıl Onur Ödülleri oyuncu NurSürer ve oyuncu-şarkıcı ZuhalOlcay’a,Bilge Olgaç Başarı Ödüllerioyuncu-şarkıcı Ayta Sözeri, oyuncu Demet Evgar, müzisyen EkinFil ile Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün’e,Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Ahsen Eroğlu’yaverilecek.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları