YUNUS EMRE YILI ÖZEL KONSERİ BİR KEZ DAHA SEYİRCİ İLE BULUŞTU
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatrolarının Eylül ayında seyirci ile buluşturduğu Yunus Emre Yılı Özel Konseri, yoğun istek üzerine tekrar sahnelendi.

2021yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’ninvefatının 700. yıl dönümü. UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleriarasına Yunus Emre'nin de seçilmesi sebebiyle Eskişehir’in en önemlideğerlerinden biri olan Yunus Emre, düzenlenen konser ile bir kez daha anıldı.

Ünlühalk şairinin şiir ve yazılarından yola çıkılarak hazırlanan ve senfoni orkestrasıeşliğinde sahnelenen Yunus Emre Yılı Özel Konseri, Eskişehir BüyükşehirBelediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Anma konserineEskişehirliler büyük ilgi gösterdi.

Müziklerindüzenlemesini ve Orkestra Şefliğini Eray İnal'ın üstlendiği konserin rejisörlüğünüMurat Atak yaptı. Konserde Devlet Opera ve Bale Sanatçıları Nurdan Küçükekmekçi,Ezgi Karakaya, Emre Akkuş, Mehmet Yılmaz; Kültür Bakanlığı Türk MüziğiSanatçıları Süleyman Yardım ve Özgür Şarman sanatseverlere müzik ziyafetiyaşattı. Konserde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarıÖzlem Akdoğan, Devrim Ö. Akın ve H. Tolga Tümer de performansları ilesanatseverleri kendilerine hayran bıraktılar.

3Aralık Dünya Engelliler Günü’nde izleyici ile buluşan konserde, izleyiciler, “Sevgi Varsa Engel Yoktur!” yazısı ile karşılandı. Konseri en önde izleyenengelli izleyiciler ise, bu güzel sürpriz için Büyükşehir Belediyesine teşekkürederek, kendilerine her zaman salonda yer ayırdıkları için yetkililere teşekkürettiler.

Konsersonrasında sanatçıları sahnede tebrik eden Büyükşehir Belediyesi GenelSekreteri Ayşe Ünlüce,  sanatçılaratebrik plaketlerini takdim etti.

YunusEmre Yılı Özel Konseri bir sonraki programında ise 11 Aralık Cumartesigünü  Ankara’da, Cumhurbaşkanlığı SenfoniOrkestrası Ana Salonunda saat 20.00’de sahnelenecek.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları