YÜZ YILLIK DESTANIN SERGİSİ
Araştırmacı-Yazar Kasım Kocabaş’ın Yüz Yıllık Bir Destanın Adı “İstiklal Marşı” Sergisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonunda açıldı.

12Mart 2021 tarihinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yıl dönümünde planlananancak pandemi sebebiyle ertelenen Yüz Yıllık Bir Destanın Adı “İstiklal Marşı”Sergisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi SergiSalonunda yoğun ilgi ile açıldı. Millimücadele yıllarında halkın milli birlik ve beraberlik duygularını yansıtmakiçin düzenlenen marş yarışmasındaki eserlerin el yazmalarını bir araya getiren Araştırmacı-Yazar Kasım Kocabaş, sergisini ilk olarak Eskişehir’de sanatseverlerlebuluşmasından büyük gurur duyduğunu belirtti.

Sergiaçılışına Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediyesi MeclisÜyesi ve Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy katıldı.

Sergiaçılışını yapan ve İstiklal Marşı’nın hikayesi hakkında kısa bir bilgilendirmeyapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Milli Mücadele sürecinde düzenlenen yarışmada Mehmet Akif Ersoytarafından yazılan bu mükemmel eser Hamdullah Suphi Bey tarafından öylesinegüzel seslendiriyor ki geri kalan eserler dinlenilmeden TBMM’de alkışlarlakabul ediliyor. Arşivlerimizde bilgilere ulaşmak ne kadar zor olsa da KasımKocabaş beyefendi çok değerli çalışmalarla harika bir koleksiyon ortayaçıkartmış. Ayrıca bu sergiyi ilk olarak Eskişehir’de açmak istemesi de bizleriçin çok kıymetli! Bu yüzden ben hem kurumumuz hem şahsım adına kendisineyürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca bu vesileyle başta Ulu Önder Mustafa KemalAtatürk olmak üzere silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetleanıyorum. Bu vatan ve vatan toprağı uğruna yazılan İstiklal Marşı’na sahipçıkmak da tüm milletimizin en birinci görevidir diye düşünüyorum.” dedi.

Millimücadele yıllarından saklanan Türk Bayrağı’nı ve Eskişehir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in el yazması seçim konuşmasını hediye edenKasım Kocabaş ise Eskişehir’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.Kocabaş “Koleksiyonumun sergisi içinbirçok yerden teklif geldi ancak ben sergimin açılışını, Gazi Mustafa KemalAtatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyete her zaman sahip çıkan Eskişehir’deyapmak istedim. Bu isteğimi kırmayarak bu serginin ev sahipliğini yapanBüyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyorum. 30Temmuz’a kadar ziyaret açık olacak sergimize vatan sevdalısı herkesi davetediyorum” dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları