70 BİN ADET TAVUK DAĞITIMINA BAŞLADI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Araban İlçesi’nde 500 kadın çiftçiye 7 bin 500 adet atak-s yumurta tavuğu dağıtımını gerçekleştirdi. Dağıtımda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadın çiftçilere verilen bu desteğin ev ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Çiftçilereve hayvancılığa verdiği desteklere devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi,Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürlüğü iş birliğinde 9 ilçeyetoplamda 70 bin adet atak-s yumurta tavuğu dağıtımına başladı. Bu kapsamdaBüyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığıtarafından Araban İlçesi’nde 500 kadın çiftçiye hane başı 15 tavuk olmak üzere7 bin 500 tavuk verildi. Dağıtım töreninde konuşan Gaziantep BüyükşehirBelediye Başkanı Fatma Şahin, Araban’da yürütülen projelerden bahsetti, kadınçiftçilere verilen bu destekle beraber ev ekonomilerine büyük katkı sağlayarakrahatlığa kavuşmalarını amaçladıklarını aktardı.

 

AnkaraÜniversitesi tarafından sertifikalı üretimi yapılan, bölgeye uyumlu, yumurtlamaoranı fazla ve hastalıklara karşı yüksek dirençli atak-s türü tavuklarınındağıtımında ayrıca bakım ve besleme talimatlarının olduğu broşürler çiftçileredağıtıldı. Kadın çiftçilere verilen tavuklardan aylık 450 adet civarındayumurta elde edilmesi bekleniyor.

 

Dağıtımprogramında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıraGaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdari Amiri veAK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, AK Parti Gaziantep MilletvekilleriAhmet Uzer, Mehmet Erdoğan, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan,Araban Kaymakamı Abdulhamit Mutlu ve Araban Belediye Başkanı Hasan Doğrukatıldı.

 

ŞAHİN:EKONOMİYE VERİLEN KÜÇÜK BİR DESTEK, HER TARAFA RAHMET VE BEREKET OLARAK DÖNÜYOR

 

Dağıtımtöreninde yaptığı konuşmada Araban’ın tarım tarih ve medeniyet merkezi olduğunuhatırlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şifa Araban’da,topraklarında, çiftçisinde, anneler ve babalarında. Bizi şampiyon yapan iradesizlersiniz. Dünyanın bunu görmesinin nedeni bizim size olan güven, sevgi vemuhabbetimiz. Köylü, çiftçi için yeni bir su projesi Araban’ın neredeysetamamını sulayacak. Yeni dönemimizde artık yerli ve milli tohum kullanacağız.Burası Mezopotamya bereketli hilalin ortası. Bizim başka bir tohumu getirmeyeihtiyacımız yok. Buraya göre özel bir tohum ve büyük bir bereket var. Bupandemiden kurtulunca toprağını, çiftçisini, suyunu koruyan yeni Türkiye’yehazırız. Bu tavuklar sizin için özel üretildi. Arkadaşlarımız ile konuştuk veburaya ait özle bir tür bu tavuklar. Çalıştık ve yumurtlama kapasitesi enyüksek olan bu tavuklar, en uygun tür. Annelerimize 15 tane verince bunlarevinizin ekonomisini güçlendirecek. Aile ekonomisi güçlenince ilçe ekonomisi,ilçe ekonomisi güçlenince il ekonomisi güçleniyor. İl ekonomisi güçlenince ülkeekonomisi güçleniyor. Büyük bir ekosistem var. Bu ekonomiye verilen küçük birdestek, her tarafa rahmet ve bereket olarak dönüyor. Rabbim şifasını göndersin”diye konuştu.

 

VALİGÜL: BÜYÜKŞEHİR PANDEMİ DÖNEMİ VE ÖNCESİNDE HEP DESTEK VERDİ

 

GaziantepValisi Davut Gül ise yaptığı konuşmada tarım alanında yeni yatırımlardanbahsederek, “Büyükşehir Belediyesi hem pandemi döneminde hem de pandemiöncesinde hep destek verdi. Burada da özellikle hanımefendilere destek daha daönemli hale geldi. Bu yardım için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

TarımKredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Aslan, tavukların yerli vemilli bir çeşit olmasının önemine değindi, verilen rehbere uyarak daha iyiverim alınabileceğini vurguladı.

 

ArabanBelediye Başkanı Hasan Doğru, tavuk dağıtım merasimi ve sertifikalı tohumüretimi, ilçe için çok önemli projeler olduğunu söyledi, tavuk desteğinin kadınçiftçiler için çok önemli bir mali kazanç sağlayacağını hatırlattı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları