Kepez’e bahar geldi
KepezBelediyesi, Kent Ormanı’nda, binlerce lale, nergis ve sümbülle çiçek bahçelerioluşturarak, ilçe sakinlerini baharın güzellikleriyle buluşturdu.

KepezBelediyesi, Kent Ormanı’nda, binlerce lale, nergis ve sümbülle çiçek bahçelerioluşturarak, ilçe sakinlerini baharın güzellikleriyle buluşturdu.

KepezBelediyesi, mahalle parkları sayısını artırırken, şehrin estetiğine yönelik çalışmalarda gerçekleştiriyor. Bu kapsamda şehirdeki yeşil alanlar, kent parkları,meydanlar ve bulvarlar mevsimler çiçeklerle güzelleştiriliyor. 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin akciğeri ve önemli bir ziyaretnoktası olan Kent Ormanı’na dikilen 110 bin lale, 20 bin sümbül, 10 bin nergisve 5 bin de üzüm sümbülü, baharın gelmesiyle açtı.

Kent Ormanı’nda baharın renkleri
Türkler tarafındanasıl vatanı Orta Asya'nın Pamir Dağları'ndan Anadolu'ya getirilen veburadan dünyaya yayılan lale, değişik renkleriyle Kent Ormanı görsel birgüzellik kazandırdı. Mavi renkteki sümbüller, beyazlar içerisindeki nergislerde kokuları ve zarif yapılarıyla Kent Ormanı’nı ziyaret edenlere baharın güzellikleriniyaşatıyor.  

Pandemi sonrası Kent Ormanı iyigelecek
Kepez Belediyesi,ilçe sakinlerinin, çiçeklerin görsel şölenini, bir anı olarak paylaşabilmeleriiçin çiçek bahçelerinin bulunduğu alanlarda fotoğraf çekim noktalarıoluşturacak. Ziyaretçiler, çiçek bahçelerinde arıların nektar toplamasını dagörebilecekler. Kent Parkı, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularakgezilebilecek.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, pandemi dönemindeki kısıtlamalardandolayı bunalan kent sakinleri için Kent Ormanı’nda oluşturdukları çiçekbahçelerinin, adeta bir terapi noktası olacağını belirtti.

Kepez’e3 milyon 229 bin metrekare yeşil alan
Kepez ilçesine son 12 yılda 3 milyon 229 bin metrekareyeşil alan kazandırdıklarının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Başlattığımızyeşil seferberliği kapsamında bu rakamı daha da yukarıya çıkarıyoruz.  Elimizin değdiği her yeri yeşillendiriyoruz.Yeşillendirme çalışmasını sadece park yaparak ve ağaç dikerekgerçekleştirmiyoruz. Kepez’imizi, insana huzur ve mutluluk veren çiçeklerle degüzelleştiriyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kepez, Akdeniz bitkileriyle güzelleşiyor
Başkan Tütüncü, Akdeniz bitkileriyle, mevsimsel çiçeklerle Kepez’in cehresinenarin dokunuşlar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Antalya’nın seyirterası olan Masa Dağı’ndaki yeşil alanlara, bulvarlara 12 bin adet begonvil ilezakkum bitkisi diktik. Antalya’nın terası rengarenk olacak. Birçok mahallemizde,caddelerde portakal ve zeytin bahçeleri oluşturduk, oluşturmaya devam ediyoruz.DokumaPark, Kent Ormanı gibi kent parklarımıza, mahalle parklarımıza, meydanlarımızave caddelerimize de mevsimsel çiçeklerle görsel bir güzellikkazandırıyoruz.  Şehrin hemen yanıbaşındaki Kent Ormanımıza 145 bir adet soğanlı bitki diktik. Baharın gelmesiylelaleler, sümbüller ve nergisler çiçeklendi. Arıların nektar

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları