BATIKENT ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ HİZMETE GİRDİ
MANSUR YAVAŞ ANNELERE SÖZÜNÜ TUTTU

Ankara Büyükşehir BelediyeBaşkanı Mansur Yavaş, seçim öncesinde özellikle çalışan annelere verdiği ‘kreş’sözünü tuttu. Açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilen “BatıkentÇocuk Gündüz Bakımevi” hizmete açıldı. İlk çocuk gündüz bakımevi olmaözelliğini taşıyan “Batıkent Çocuk Gündüz Bakımevi”, pandemi nedeniyle sınırlıkapasiteyle 3-6 yaş arası çocuklara hizmetvermeye başladı.

 

   AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çalışan annelere seçim öncesi verdiği‘kreş’ sözünü tuttu.

   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndatoplu açılışı gerçekleştirilen yerlerin başında gelen “Batıkent Çocuk GündüzBakımevi”, 3-6 yaş arası çocuklara hizmet vermeye başladı.

 

BAŞKENT’TE ÇOCUKGÜNDÜZ BAKIMEVİNİN SAYISI ARTACAK

   İlkyerleşimMahallesi 1890. Cadde 39/1 Batıkent adresinde hizmete giren BatıkentÇocuk Gündüz Bakımevi; 6 grup sorumlusu, 5 öğretmen yardımcısı, sosyalhizmet uzmanı, aile danışmanı ve sosyolog kadrosuyla pandemi nedeniylesınırlı kapasiteyle 36-72 aylık çocuklara hizmet verecek.

  Çocukların geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için çalışmaları büyük birözveriyle yürüttüklerine dikkat çeken BELPA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Ferhan Özkara, şu değerlendirmelerde bulundu: “Çocuklarımızbizim için çok kıymetli, onları çok seviyoruz. Batıkent Çocuk Gündüz Bakımeviilk öğrencilerini almış durumda. Buranın yemekleri BELPA Mutfağı’ndan hijyenikbir şekilde geliyor.  Eğitimler uzman kişiler tarafından veriliyor. Zamaniçerisinde bu çocuklarımız için jimnastik, yüzme, drama gibi ücretsiz kurslarve geziler de düzenleyeceğiz. Onların ileriki yaşamlarında dünya insanıolmaları adına elimizden ne geliyorsa Sayın Başkanımız Mansur Yavaş’tanaldığımız cesaret ve güçle yerine getirmeye çalışıyoruz.”

   İhtiyaç duyulan ve birinci önceliği olan Sincan, Pursaklar ve Altındağ gibibölgelerde kısa zaman içinde okul öncesi etkinlik alanları açmak istediklerinide belirten Özkara, “Batıkent’teki heyecanımız birkaç gün içerisinde İşçiBlokları ile devam edecek. Ardından Kuşcağız ve Ahmetler’deki çalışmalarımızıhızlandıracağız. Kısa sürede bu müjdeyi de kamuoyuna duyuracağız” dedi.

    ÇocukGündüz Bakımevlerini Ankara’nın diğer ilçelerinde de faaliyete geçirmek içinçalışmaları hızlandırdıklarını ifade eden Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu ise şu bilgileri verdi:

“SosyalHizmetler Daire Başkanlığı olarak ilk çocuk gündüz bakımevini Batıkent’teaçarak eğitime başladık. Belediyenin imkanlarıyla ücretsiz olarak yüzme,jimnastik, satranç, spor ve İngilizce gibi çocukların beceri ve gelişimlerineyönelik olan branş eğitimleri de vermeye başlayacağız.”

 

PANDEMİ KOŞULLARIÖN PLANDA

   Sosyal Hizmetler DaireBaşkanlığı ile BELPA A.Ş. koordinasyonunda hizmet veren ve 100 kişilik kontenjana sahip olan BatıkentGündüz Çocuk Bakımevi, pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle ilk etapta 40 çocuklasınırlandırıldı.

  Belediyeçalışanı, belediye dışı ve sosyal yardım alan ailelerin çocuklarınınyararlandığı Batıkent Çocuk Gündüz Bakımevi’nde; çocuklarıngelişimine katkı sağlayacak çocuk oyun alanlarından oyuncaklara,yemekhaneden dinlenme odalarına kadar pek çok sosyal alan yer alıyor. Şehit ve gaziyakınlarının çocuklarından cezaevlerinde bulunan mahkumlar ile anne vebabası vefat etmiş olup bir yakını tarafından bakılan 3-6 yaş arası çocuklardanise herhangi bir ücret alınmıyor.

 

İLK ÇOCUK GÜNDÜZBAKIMEVİ VELİLERDEN TAM NOT ALDI

    Batıkent Çocuk Gündüz Bakımevi’ne 3 yaşındaki çocuğunu kaydettiren VolkanKarakoca, “Çocuklarımızın geleceği için erken yaşlarda alacakları bueğitimde Büyükşehir’in destek vermesi çok güzel. Kreşin bulunduğu konum çokgüvenli çünkü araç trafiğine kapalı ve bu nedenle içimiz rahat” derken, 4yaşındaki ikiz çocuklarını kaydettiren Nermin Altunkaya da memnuniyetini, “Çokmemnunum, başta Mansur başkanımıza ve vesile olan herkese teşekkür ediyorum.İkiz çocuklarım burada çok mutlu, gelmek için hevesleniyorlardı” sözleriyledile getirdi.

   

NOT: Haber vehaberle ilgili fotoğraflar mail adreslerine gönderildi, görüntüler ise “FTP”adresine konuldu. (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları