BÜYÜKŞEHİR HEM ÜRETİYOR HEM TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİYOR
Tarımsal kalkınma projeleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla hayata geçen ve bugüne dek 300 binden fazla dut fidanını üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan dut fidanı üretimine devam ederken, bir yandan da Türkiye'nin dört bir yanındaki üreticilere dağıtılmak üzere iş birliği yaptığı yerel yönetimlere dut fidanları gönderiyor.

Dutçelik üretimine hız kesmeden devam eden ve her yıl on binlerce dut fidanını üreticilerlebuluşturan Büyükşehir Belediyesi, ekonomik olarak zor günler yaşayan üreticiyedesteklerini sürdürüyor. Eskişehir'de üreticiye verdiği desteğin yanı sıraTürkiye'nin birçok kentindeki üreticileri de fidanlarla buluşturan BüyükşehirBelediyesi, yerel yönetimlerle de projenin yaygınlaşması için iş birliğigerçekleştiriyor.

Bukapsamda daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi,İzmit Belediyesi gibi belediyelerle iş birliği yapan Eskişehir BüyükşehirBelediyesi, son olarak Samsun'da önemli çalışmalara imza atan Atakum Belediyesiile bir araya geldi. Dut fidanlarını ilgili belediyelerin yetkililerine teslimeden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Dut fidanı desteğimizi yalnızca Eskişehirli üreticimizle sınırlandırmıyoruz.Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticilere destekte bulunduğumuz gibiyerel yönetimlerle de iş birliği yaparak büyükşehirlerimizde üreticilerimizefidanlarımızı ulaştırıyoruz. Bunun gibi dayanışma örneklerini daha fazla göstermeyeçalışacağız. Çünkü biliyoruz ki Türkiye’nin neresinde olursa olsun, tümüreticilerin bu tarz desteklere ihtiyacı var” ifadelerini kullandılar.Dağıtım çalışmalarının yanı sıra üretim konusunda da 2021 yılında dağıtılacakdut fidanlarının üretimine devam ettiklerini belirten yetkililer, belediyeyeait çelikleme tesisinde çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etiler.

EskişehirBüyükşehir Belediyesi’nin ipek böcekçiliği konusundaki girişimlerini takdirletakip ettiklerini ifade eden Atakum Belediyesi yetkilileri ise Başkan YılmazBüyükerşen ve ekibine hem destekleri hem de işbirliği konusunda teşekkürettiler.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları