HAYDİ ÇOCUKLAR YAZ OKULUNA
Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında her yıl binlerce kursiyere farklı alanlarda ücretsiz eğitimler sunan ESMEK, tatille eğitimi bir araya getiren Yaz Okulu açarak 7-14 yaş arası çocuklara dolu dolu bir yaz yaşatacak.

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin yanı sıra birçok sosyal, kültürel,sanatsal ve spor etkinliklerinden uzak kalan çocuklar için Eskişehir BüyükşehirBelediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) tarafından Yaz Okulu açılıyor.Bu kapsamda başta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek EğitimKursları’nın (ESMEK) Şeker Mahallesi’nde bulunan ana merkezinin yanı sıra Emek,Yunusemre, Turistik El Sanatları, 71 Evler Eğitim Merkezleri de Yaz Okulu’ndaçocukların adresi olacak. Öte yandan ESMEK sadece kent merkezinde değil Alpu,Beylikova, Çifteler ve İnönü İlçelerinde bulunan eğitim merkezlerinde çocuklariçin Yaz Okulu Programı gerçekleştirecek.

7-14 yaş arası çocuklarınkatılacağı Yaz Okulu’nda Aerobik, Basketbol, Satranç, Zumba, Bağlama, Dans,Drama, Halk Oyunları, Jimnastik, Mandala, Origami, Tiyatro, Tasarım, Voleybol,Geleneksel Sokak Oyunları, Aşçılık, İşaret Dili, Taş Boyama, Kitap Okuma, SanatTasarım Teknoloji Sohbetleri, Blok Flüt, Masal Atölyesi, Atma Dönüştür, Ebru,Kağıt Tasarım, Seramik, Taş Boyama, Bileklik Dokuma, Keman, Müzik ve SesEğitimi, Oyuncak Yapımı, Masal Atölyesi, Resim gibi çok sayıda kültürel vesanatsal etkinlik yapılacak. Bunların yanı sıra Matematik, İngilizce, ElementAtölyesi, Eğlenceli Bilim, Hızlı Okuma Diksiyon, Fen Bilimleri, Temel ÇizimTeknikleri, Gelecek Sohbetleri, Haklarımı Oynayarak Öğreniyorum gibi farklıbranşlarda da Yaz Okulu kapsamında eğitimler gerçekleştirilecek. Yaz dönemindeayrıca mobil eğitimler de düzenlenecek. Kayıtların alınmaya başlandığınıbelirten ESMEK yetkilileri, “Aydınlıkyarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın yaz tatillerini en verimli şekildegeçirebilmeleri amacıyla ESMEK tarafından düzenlenen ücretsiz Yaz Okulukayıtlarımız başladı. Zorlu pandemi sürecinin ardından normalleşme adımlarıkapsamında çocuklarımızın fiziksel, zihinsel, sosyo-kültürel ve sanatsaldünyalarına dokunacak etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda 14 Haziran’da başlayanön kayıtlar 2 Temmuz’da sona erecek. Yaz Okulu ise 5 Temmuz’da başlayarak 27Ağustos’ta sona erecek. Vatandaşlarımız ESMEK Yaz Okulu kurslarına ön kayıtlarıonline olarak www.esmek.eskisehir.bel.tr adresinden yapabilir, ayrıca 0222 22076 88 - 220 76 99 numaralı telefondan bilgi alabilirler” dedi. Bu aradayetkililer, etkinliklerde koronavirüs önlemleri kapsamında ateş ölçümü, maske,mesafe ve hijyen kurallarına da riayet edileceğini belirtti.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları