Kepez’in çılgın karayolu
Kepez Belediyesi, Masa Dağı’nın doğu kısmındaki karayolunu açabilmek için dağdan 3 bin kamyon tutarında 45 bin metre küp kaya kaldırdı. Yolun alt yapısının oluşturulması için de 13 bin 600 kamyon karşılık gelen 183 bin metre küp hafriyat kullanıldı.

KepezBelediyesi, Masa Dağı bölgesinde kendi iş makineleri ve personeliyle çılgın birkarayolunun yapımına imza attı.
Fen İşleri Müdürlüğü, ilçenin iki yakasını bağlayacak olan yolu açabilmek için MasaDağı’nın bir kısmını adeta kesti. 
Karayolunun, Çankaya ile Fevzi Çakmak mahalleleri arasındaki kısmının yapımında20 metre yüksekliğindeki kaya duvarı, ekskavatörlerle kırılarak aşıldı. Fen İşleriMüdürlüğü’nün ekskavatör operatörleri, 45 bin metre küp kaya kırarak, yolutaban seviyesine getirdi. Operatörler, bölgede 3 bin kamyona yakın kaya kırdı.

Tütüncü, “Ferhat misali yollaraçıyoruz.”
Fen İşleri çalışanları, yol güzergâhındaki vadiyi doldurmak ve yolun alt yapısınıoluşturmak için de 13 bin 600 kamyona karşılık gelen 183 bin metre küp hafriyatkullandı.
Başkan Hakan Tütüncü, Masa Dağı’nın bir kısmının keserek, yol açmalarını,“Ferhat misali çalışıyoruz. Ferhat, Şirin’ine kavuşmak için dağları delmişti.Biz de, hemşehrilerimize olan sevgimizden ötürü Masa Dağı’nı keserek, niceyollar açtık. Açmaya da devam edeceğiz.”  şeklinde yorumlamıştı.  

Yol açıldı. Sıra ince işlerde
Fen İşleriMüdürlüğü, şehrin doğu ve batısındaki iki önemli bulvar arasında Masa Dağıbölgesinden ulaşım imkânı sağlayacak olan yolun alt yapıyla ilgili toprakişlerinin yapımını tamamladı. Varsak bölgesini, Masa Dağı’na bağlayacak olan karayolununbüz, refüj, drenaj, yaya kaldırımı ve menfez gibi sanat yapılarının yapımıdevam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü, bu çalışmaları tamamladıktan sonra, heryönde iki şeridi olan bölünmüş karayolunda tek katlı sathi kaplama asfaltdökecek. 
Alt yapısının oturmasından sonra sıcak asfaltla kaplanacak olan yolun inşası;bordür, şerit çizgileri ve peyzaj çalışmalarının yapılmasıyla tamamlanacak.  Çankaya-Fevzi Çakmak Karayolunun, şehirmerkezinin kuşbakışı görebildiği kısımlarına seyir terasları da yapılacak.
Batıdaki Göçerler Mahallesi Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’nde başlayan karayolu,doğudaki Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Ulubatlı Hasan Caddesi’ne bağlandı.

Çılgın karayolundan şehrin dört biryanına ulaşım
Çankaya-Fevzi ÇakmakKarayolu; Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’yle Antalya Bulvarı’na, Duacı Yolu ileAntalya-Burdur Karayolu üzerindeki Korkuteli Kavşağı’na, Ulubatlı Hasan Caddesiile de Süleyman Demirel Bulvarı’na ulaşım imkânı sağlayacak. Çankaya-FevziÇakmak Karayolu’nu kullanacak olan sürücüler, devamındaki karayollarıyla şehirmerkezine, Varsak bölgesine, Altınova Bulvarı’na, Antalya-Burdur Karayolu’na, şehrinher iki yakasındaki mahallelere ulaşabilecekler. Çankaya-Fevzi Çakmak Karayolu,Göçerler Mahallesi’nde inşasına başlanan 1070 yatak kapasiteli Antalya ŞehirHastanesi için de önemli bir ulaşım güzergâhı olacak.
Uzunluğu 1800 metre, genişliği 25 metre olan Çankaya-Fevzi Çakmak Karayolu’ndan,yine Masa Dağı kesilerek açılan Alparslan Türkeş Bulvarı’na gidilebilecek.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları