MASAL ŞATOSU 1000 ÖĞRENCİ İLE BULUŞTU
Pandemi sebebiyle çocuklarla internet üzerinden bir araya gelen Masal Şatosu, Edebiyat Haftasında Bahçeşehir Koleji’nin düzenlediği online etkinlikte 1000 öğrenci ile buluştu.

Bahçeşehir Koleji tarafındanüçüncüsü düzenlenen Edebiyat Haftası’nda bu senenin ana teması masallar olarakbelirlendi. Düzenlenen etkinliğin ilk gününde Nazlı Çevik Azazi ile çevrimiçibir buluşan öğrenciler, ikinci günde ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi MasalŞatosu ekibi tarafından verilen Masal Yazma Atölyesi ile masal yazmateknikleri, aşamaları ve masal kurgusu hakkında bilgi edindiler. Masal Şatosutarafından verilen atölyeye Türkiye’nin dört bir yanından 1647 öğrencininbaşvuru yaptı.

Teknik şartlar sebebi ilekatılımın 1000 kişi ile sınırlandırıldığı Masal Yazma Atölyesi’ne katılanöğrenciler, bu atölyede edindikleri beceriler doğrultusunda yazacaklarımasalları Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen Masal Yazma Yarışması’nagönderecekler. Yarışma kapsamında çocuklar, Birleşmiş Milletler KalkınmaProgramı(UNDP)’nın açıkladığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları teması ilemasallar yazacak.  Açlığa son, yoksulluğason, sağlıklı ve kaliteli yaşam, nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliğigibi 17 maddenin bulunduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını masallarınayansıtacak olan öğrenciler, bu alanda kendilerini geliştirmelerine desteksağlayan atölye için Masal Şatosu ekibine teşekkür ettiler. Bu kadar genişkatılımlı bir atölyeyi ilk defa düzenlediklerini belirten Masal Şatosu ekibi,özellikle pandemi döneminde evlerinde kalmak zorunda olan çocukların kalitelizaman geçirmesine ve hayal güçlerini beslemeye yönelik çalışmalarına devamedeceklerini ifade ettiler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları