MÜZİSYENLER ‘MUTLULUK SAHNELERİ’NE, BAŞKENTLİLER MÜZİĞE KAVUŞTU
Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde zor günler geçiren ve işini kaybeden müzisyenlere yönelik yeni bir desteği daha hayata geçirdi.

Normalleşme süreci ve yaz aylarının başlamasıyla birlikteBaşkent’in park ve rekreasyon alanları ile metro istasyonlarını müzisyenlereaçan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kurulan “MutlulukSahneleri”nde verilen konserlerle de Başkentlileri buluşturdu.

 

     Pandemi sürecinde hemiş yerini kapatan esnaf hem de işini kaybeden çeşitli meslek gruplarına destekolan Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte zor günler geçiren müzisyenleri deunutmadı.

     Ekonomik yönden Başkentlimüzisyenlere destek olmak amacıyla “HerPark Bir Mutluluk Sahnesi” adıyla yeni bir destek programını hayata geçirenBüyükşehir Belediyesi, 16 Haziran 2021 tarihinden itibaren park ve rekreasyonalanları ile metro istasyonlarının kapılarını müzisyenlere açtı.

 

“BAŞKENTSANATSIZ KALMAYACAK”

     Ankara BüyükşehirBelediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, “BaşkentimiziMutluluk Sahneleri ile dolduruyoruz. İlk hafta 7 park ve 68 sanatçı ilebaşlayıp devamında artıracağımız haftalık mutluluk programlarımıza başlıyoruz.Sahneler bestesiz, müzisyenlerimiz desteksiz, Ankara sanatsız kalmayacak”sözleriyle destek paketini açıkladığı müzisyenler haftanın 6 günü müzikleriniicra etme imkanı buldu.

     Kültür ve Sosyal İşlerDaire Başkanlığı tarafından düzenlenen “MutlulukSahneleri”, hem müzisyenleri hem de Başkentlileri yeniden buluşturdu.Günlük 2 parkta 4 farklı grubun sahne alabildiği uygulamaya metro istasyonlarıda dahil edildi.

   

KİŞİBAŞI 500 TL DESTEK

    Konser programları “http://www.ankara.bel.tr/etkinlikler/parklarda-mutluluk-sahneleri” linkiüzerinden paylaşılırken, Büyükşehir Belediyesi eylül ayına kadar sürmesiplanlanan Mutluluk Sahneleri’nde konser vermek isteyen Başkentli müzisyenlerekişi başı 500 TL ödeme yaparak destek sağlamayı amaçlıyor.

    Mutluluk Sahneleri’ndeçalmak isteyen müzisyenler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının “(0312)507 24 37” numaralı telefonunuarayarak başvuru yapabiliyor.

 

MÜZİKZİYAFETİNE BAŞKENTLİLERDEN TAM NOT

    Uzun bir aradan sonrakonser dinlemenin keyfine varan Başkentliler ise Ankara Metrosu başta olmaküzere Gençlik Parkı ve Kuğulu Park’ta şarkılar söyleyip gönüllerinceeğlendiler.

     Konserleri özleyenvatandaşlar kadar müzisyenler de Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkürettiler:

-Anıl Atak: “Pandemi başladığındanbu yana yaklaşık 1,5 senedir hiçbir mekanda sahne alamıyoruz. En çok etkilenensektör biz olduk. Sahneden uzak kalınca kendimizi gerçekten kötü hissettik.Uzun bir aranın ardından bize yeniden sahneye çıkma fırsatı veren ve sahipçıkan Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkürederim.”

-Berker Saraç: “13 senedirAnkara’da müzisyenlik yapıyorum. Covid’den sonra zor bir döneme girdik amaBüyükşehir Belediyesi bize yeniden sahneye çıkma fırsatı verdi.”

-Çağrı Boyacı: “AnkaraBüyükşehir Belediyesi hem sanatçıya hem de sanata hasret kalmış bizlere böylebir hizmeti sunduğu için gerçekten çok mutluyum. Müzisyen arkadaşların ekonomikanlamda zor günler geçirdiğini biliyoruz o konuda desteklerini esirgemediğiiçin de onların adına gerçekten teşekkür ediyorum.”

-Deren Tavşanlı: “Güzel biretkinlik oldu, kafa dağıtmış olduk.”

-Hasan Işıldak: “1,5 yıldırmüzisyenler hiçbir mekanda müziklerini yapamadılar, uzun süre büyük sıkıntıyaşadılar hatta enstrümanlarını sattılar. Böylesine güzel bir organizasyonyaptığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ederim.”

-Koray Işıldak: “Arkadaşlarımızınçoğu zor durumda, bir müzisyen olarak bu uygulamadan çok memnunum.”

-Sude Nur Soyalp: “Buradamüzik dinlemeye geldik ve kafa dağıtmış olduk. Başkanımız Mansur Yavaş’a çokteşekkür ederim.”

-Umut Er: “Pandemidöneminde müzisyenler evde kapalı kaldığı için bir çok kaybı oldu. Yavaş yavaştoparlanmaya çalışıyoruz. Müzisyenlerini düşünen bir belediyeye sahip olmakbizler için mutluluk verici.”

-İsmail Erdoğan: “Pandeminedeniyle müzik sektörü çok zor durumda kaldı. Biz de 1,5 yıl ara verdikmüziğe. Sahne alamıyorduk ve para kazanamıyorduk. Mansur Başkan bize bayağıdestek oldu. Şu anda metroda müzik yapıyoruz. İlgilenen herkese çok teşekkürediyorum.”

-Bahadır Büyüker: “16yıldır müzisyenlik yapıyorum. Dünyayı etkileyen pandemi  özellikle biz müzisyenleri çok etkiledi.Eğlence sektörü ilk darbeyi yiyen sektör oluyor. Sağ olsun başkanımız iyi kivar ve bize destek oldu da biz de halkın içine girdik.”

-Yeşim Bolat: “Mansur Yavaşçalışıyor. Ankara’mız daha güzel oldu. Bu müzik etkinliğiyle ilk kezkarşılaştım. Durdum ve dinledim çok beğendim.”

-Ertan Demir: “Pandemisürecinde eğlence sektörü en çok zarar gören sektörlerden biri oldu. Mağdurolduk. Sesimizi duyan Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz. Müzisyenlerin dışındada herkese elini uzattı.”

-İzgi Gültekin: “25 senedirmüzisyenim. Pandemi de çok zor zamanlar geçirdik. Bizi sahneyle ve seyirciylebuluşturduğu için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim.”

-Halise Akman: “BüyükşehirBelediyesinin başlattığı kent gezileri kapsamında Beypazarı’na gittik dönüştede Gençlik Parkı’na geldik, burada müzisyen arkadaşları görünce çok mutluolduk.”

-Önder Sağlık: “Pandemidöneminde intiharlar oldu. Bunların yaşanmaması için bu desteklerin her alandayapılması gerek.”

-Aleyna Yıldırım: “Her gençgibi ben de müziğe düşkünüm. Sanat temel ihtiyaç gibi bir şey. BüyükşehirBelediyesine gençleri ve sanatı düşündüğü için teşekkür ediyorum. Pandemide birçok şeyden geri kaldık müzik te bunlardan birisi. Sanatçılar sahnede olmayıözlediler. Onların geçim kaynağı bu ayrıca. Biz gençler için de güzel. Sosyalaktivite oldu.”

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları