PANDEMİ SONRASI GAZİANTEP MUTFAĞI İLE AĞIZLARIN TADI GERİ GELECEK
BAŞKAN FATMA ŞAHİN: GAZİANTEP BUNDAN BÖYLE EN SAĞLIKLI LEZZETİN DE BAŞKENTİ. GAZİANTEP’TEKİ TÜM RESTORAN VE LOKANTALARIMIZDAKİ ÇALIŞANLARI PANDEMİ SONRASINA HAZIRLADIK. ARTIK AĞZIMIZIN TADI GERİ GELSİN

GaziantepBüyükşehir Belediyesi, koronavirüs pandemisinin en başından bu yanahazırlıklarını sürdürdüğü Gaziantep gastronomi kültürünü pandemi sonrasınahazırlama çalışmalarını bir kampanya ile ulusal ve uluslararası alana taşıyor.

 

“Ağzımızın TadıGeri Geldi” adı verilen kampanya kapsamında hizmet sektöründe yürütülen hijyeneğitimleri ve sertifikalandırma çalışmaları kamuoyuna anlatılacak. Kampanya ilegastronominin başkenti Gaziantep’in “Sağlıklı Lezzetin Başkenti” olduğununduyurulması hedefleniyor.

 

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla 1 Haziran’dan itibaren kademelinormalleşme dönemine girilirken; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GaziantepValiliği, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar OdasıBirliği iş birliğinde başlatılan “Ağzımızın Tadı Geri Geldi” Kampanyası ileGazi şehir misafirlerine hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen“Fıstık Gibi” hijyen eğitimleri ile restoran ve işletmelere yöneliksertifikalandırma çalışmaları yapıldı. Yemek sektöründe bulunan bütünişletmelere eğitimler verildi, yeni kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı.Ağzımızın Tadı Geri Geldi Kampanyası ile UNESCO’nun gastronomi alanındaYaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan gastronomininbaşkenti Gaziantep’te yerel lezzetlerin huzur ve güven ortamında vatandaşlabuluşturulması ve sosyal hayatın kaldığı yerden titizlikle devam edebilmesihedefleniyor.

 

İşletmelerinhizmette kusursuz bir ortamı oluşturması için örnek niteliği taşıyacak bireğitim programı olan Fıstık Gibi Eğitim Programı kapsamında çalışanlara, temizhava, temiz su, temiz gıda, yeni teknolojinin kullanımı, halk sağlığıuzmanlarınca sık sık dile getirilen; hijyen, sosyal mesafe ile müşteriyeyönelik tutum ve davranış konularında uzman eğitmenler tarafından eğitimverildi. Sertifika sahiplerinin Büyükşehir Zabıta Ekipleri aracılığıyla süreklidenetim halinde olduğu süreçte şehre gelen misafirlerin sağlığı ve güveniöncelikli olarak gözetiliyor.

 

ŞAHİN:UNESCO TESCİLLİ MUTFAĞI İLE LEZZETİN BAŞKENTİ GAZİANTEP BUNDAN BÖYLE ENSAĞLIKLI LEZZETİN DE BAŞKENTİ

 

GaziantepBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise kampanya ile ilgili verdiğimesajda, “UNESCO tescilli mutfağı ile lezzetin başkenti Gaziantep bundan böyleen sağlıklı lezzetin de başkenti. Özlediğiniz lezzetleri sağlıklı bir şekildesize sunmak için çalışmalara başladık. Gaziantep’teki tüm restoran velokantalarımızdaki çalışanları pandemi sonrasına hazırladık. Daha hijyenik vesağlıklı bir mutfak için eğitimlerden geçirdik. Kurallara en çok uyanrestoranlara ‘Fıstık Gibi’ Sertifikası veriyor sonrasında da denetlemeleredevam ediyoruz. Artık ağzımızın tadı geri gelsin. Herkesi Gaziantep’ebekliyoruz” diye konuştu.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları