YAVRU VAŞAĞA ESKİŞEHİR SAHİP ÇIKTI
Hizmete başladığı günden bugüne Eskişehir turizmine sunduğu katkının yanı sıra eğitici faaliyetleriyle de adından söz ettiren Eskişehir Hayvanat Bahçesi, 2.5 aylıkken doğada yaralı halde bulunan ve Ankara Üniversitesi’nde tedavi edilen vaşağa sahip çıktı.

Eskişehir'inönemli turizm merkezlerinden biri haline gelen ve her yıl on binlerceziyaretçiyi ağırlayan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, aynı zamanda yaban hayatıhayvanlarını kurtarma ve rehabilitasyon merkezi olarak çalışıyor. Doğa Koruma veMilli Parklar yetkilileri tarafından yaklaşık 2,5 aylıkken(doğada)yaralı haldebulunan ve Ankara Üniversitesi’nde tedavisi tamamlandıktan sonra doğadabarınmakta zorlanacak olan vaşak, Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nin talebiyleEskişehir’e getirildi. 2.5 aylıkken yaralanan ve 4 ay tedavisi süren vaşağıninsanlara alıştığını, bu sebeple doğaya adapte olamayacağını ifade edenyetkililer, doğal ortamında avlanması zorlaşan ve hayatta kalma şansı düşenvaşağa Eskişehir’in sahip çıktığını belirttiler.

Konuylailgili bilgi veren Eskişehir Hayvanat Bahçesi yetkilileri, Avrasya vaşağınınbahçenin en yeni üyesi olduğunu ve tüm kontrollerinin ardından bahçede yerinialdığını belirttiler. Yetkililer “Doğadayavru vaşaklar 10-11 aylık olana kadar anneleriyle vakit geçirerek avlanmayı öğrenirler.Bu yavrunun böyle bir şansı olmadığından Tarım ve Orman Bakanlığı’ndanyetkililerle ve Ankara Üniversitesi hocalarımızla görüşerek gerekli yasalizinleri alıp vaşak yavrusunun Eskişehir Hayvanat Bahçesinde koruma ve bakımaltına alınmasını sağladık. Bu görüşmeler ve izin süresince vaşağın normalhabitatına uygun olacak şekilde barınak tasarımını oluşturduktan sonra vaşağınAnkara’dan bahçemize transferini gerçekleştirdik” dedi. Yaban hayatınınönemli bir parçası olan vaşakların da insanoğlunun tehdidi altında bulunduğunubelirten yetkilileri, World Conservation Union (Dünya Koruma Birliği)’inaçıkladığı nesli tehlike altındaki 120 memeli türünden biri olan vaşağa sahipçıkmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

HayvanatBahçesi’nin artış gösteren vaka sayıları nedeniyle ziyarete kapalı olduğunubelirten yetkililer, salgının kontrol altına alınması ve bahçenin ziyaretealınmasıyla birlikte vatandaşların vaşağı yakından görebileceğini ifadeettiler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları