Antalya CITYEXPO 11-13 Kasım’da
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı CITYEXPO ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nu, 11-13 Kasım’da yapmayı planladıklarını söyledi

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Encümen Toplantısı, AKBB ve KepezBelediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün başkanlığında, Sandıklı Belediyesi tarafındanişletmesi yapılan Akdağ Tabiat Parkı’nda yapıldı.
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilentoplantıda, 13 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.
Encümen üyesi belediye başkanları ile meclis üyelerinin katıldığı toplantıda,9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı CITY EXPO ve Yerel YönetimlerSempozyumu’nun hazırlık çalışmaları görüşüldü.

Yoğun ilgiden açılış tarihi değişti
Başkan Hakan Tütüncü, Türkiye Belediyeler Birliği ve AKBB destekleriyledüzenlenecek olan 9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı CITY EXPO veYerel Yönetimler Sempozyumu’nun, 30 Eylül ve 2 Ekim tarihlerinde yapılacağınınaçıklandığını hatırlattı. Yurtiçi ve yurtdışından yoğun katılım taleplerininolmasından dolayı fuarın açılışını ileri bir tarihe aldıklarını aktaran BaşkanTütüncü, “Fuarın gerçekleşmesine ilişkin alınması gereken tedbirler ve Covid-19önlemleri ve aşılama takvimi kapsamında fuarın açılış tarihini yenidenbelirledik. Pandeme ile ilgili bir kısıtlama olmaması halinde fuar ve sempozyumetkinliğimizi 11-13 Kasım tarihleri arasında yapmayı planlıyoruz.” açıklamasınıyaptı. 
AKBB Encümen toplantısında, Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması, turizm, planve bütçe ile çevre komisyonun çalışmaları, Moğolistan Yerel YönetimlerBirliği’nin kardeş birlik olması ile üye belediyelerin kardeş şehir ilişkilerikonuları da istişare edildi. 

Belediyelere tanıtım desteği
Toplantıda, birlik üyesi belediyelerin şehirlerindeki kültürel, tarihi ve doğalyerlerinin tanıtımına yönelik bir çalışma yapılmasını öneren Tütüncü, sözlerinişöyle sürdürdü:  “Ölmeden önce görmeniz gereken yerler diye listeleroluşturuluyor. Böyle bir çalışmayı, üye belediyelerimizin şehirlerindekitarihi, kültürel ve doğal güzellikler için de yapabiliriz. Belediyelerimizetanıtım konusunda destek olabileceğimiz bir çalışma gerçekleştirebiliriz. Bukonuda şehirlerimizin tarihi ve doğal değerlerini tanıtımına yönelik birinternet sayfası kurabiliriz.”

Belediyelerin örnek projeleri yaygınlaştırılmalı
Başkan Hakan Tütüncü, belediyelerin örnek uygulamalarının yaygınlaştırılmasınayönelik çalışma yapılabileceğini de aktararak, “Kepez Belediyesi olarak seraatıklarından gübre üretiyoruz ve bu gübreyi çiftçimize ücretsiz veriyoruz.Restoranların yemek atıklarından kedi ve köpek maması üretip, sokakhayvanlarının beslenmesinde kullanıyoruz. Belediyelerimizin örnek güzeluygulamaları var. Bu uygulamaları yaygınlaştırıcı bir çalışmayı hedefleyentecrübe paylaşımına ihtiyaç var. Belediyelerimizin bürokratların katılımıylatecrübe paylaşımına yönelik toplantılar yapılabilir.” ifadesini kullandı.

Encümen toplantısı, Akdağ Tabiat Parkı’nda
Başkan Tütüncü, encümen toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise şunlarıkaydetti: “Encümen toplantımızı Sandıklı’da yaptık. Sandıklı’da muhteşemgelişmeler oluyor. İlçeye her geldiğimizde Başkanımızın, ekibinin önemligayretleri neticesinde doğan eserleri görüyoruz.  Toplantımızı, AkdağTabiat Parkı’nda yaptık. Bu parkta doğa ile buluştuk. AKBB bağlı belediyeleriönümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalarla ilgili birlik olarak yaptığımız veyapacak olduğumuz katkıları konuştuk. Yeni yol haritamızı istişare ettik.”

Tütüncü’den, Mustafa Çöl’e ve tabiat parkına övgü
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün çalışmalarından ve Akdağ TabiatParkı’ndan övgüyle söz eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu park, doğalbir güzellik. Bu doğal güzellik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve SandıklıBelediyemiz eliyle halkımıza armağan edilmiş. Ülkemize kazandırılan güzel birtabiat parkı hüviyetine kavuşmuş. Akdağ Tabiat Parkı’na ilk defa geldim. Yapaybir gölün oluşturulması parkı değerli kılmış. Sandıklı, günden günepotansiyelini keşfeden ve kendisini geliştirme konusunda bünyesinde farklı birenerjiyi toplamasını bilmiş bir ilçemiz. Bu enerjiye hayranlık duyuyoruz.Mustafa Başkanımız, ilçesinde çok başarılı işlere imza attı. Kendisinin çokdaha başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Mustafa Başkan, Türkiye’debizim takdirle izlediğimiz, hayranlıkla takip ettiğimiz belediyebaşkanlarımızdan bir tanesi. Zihninde projeleri, kalbinde millet, vatan sevgisive gönlünde hemşehrilerine hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyor.”

Tabiat parkında tekne gezintisi
Tütüncü ve AKBB heyeti, daha sonra Akdağ Tabiat Parkı’nı, Sandıklı BelediyeBaşkanı Mustafa Çöl’ün rehberliğinde gezdi. Başkan ve Tütüncü veberaberindekiler, parktaki yapay gölde, Osmanlı dönemindeki saltanatkayıklarını anımsattığı için ‘Saltanat kayığı’ olarak adlandırılan kayıklagezinti yaptı.
AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Başkan Mustafa Çöl’ü makamında daziyaret etti.  Başkan Çöl, ziyaret anısına Tütüncü’ye plaket takdim etti.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları