BÜYÜKŞEHİR GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINI YETİŞTİRİYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi, sporu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor.

Başkent’te yaşayandezavantajlı ailelerin çocuklarını spor yapmaya teşvik etmek amacıyla hayatageçirilen “Ankara’da Gençler Sporla Buluşuyor: 300 Çocuk 300 Sporcu” projesikapsamında ücretsiz eğitimler başladı. ASKİ Spor Kulübü, 7-14 yaş aralığındakiçocukları 7 farklı branşta ulusal ve uluslararası müsabakalara uzmanantrenörler eşliğinde hazırlıyor. Kulüp, ailelerden gelen yoğun talep nedeniylekayıt başvuruları almaya devam ediyor.

 

    Başkent’te sporu ve sporcuyu destekleyenprojelere imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de “Ankara’da GençlerSporla Buluşuyor: 300 Çocuk 300 Sporcu” projesini hayata geçirdi.

    ASKİ Spor Kulübü, proje kapsamında7-14 yaş aralığında Başkent’te ikamet eden ve öncelikle dezavantajlı ailelerinçocuklarını spora teşvik etmek ve sporu sevdirmek amacıyla ücretsiz eğitimleribaşlattı.

 

BİN 200’DEN FAZLA AİLE ÇOCUKLARINI KAYIT YAPTIRDI

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaştarafından 11 Eylül 2021’de açıklanan projeye Başkentli aileler yoğun ilgigösteriyor.

   Bugüne kadar bin 200’den fazla aileninçocuklarını kayıt yaptırdığı spor eğitimleri, 7 farklı branşta uzman antrenörve eğitmenler tarafından veriliyor. Spor yapmaya uygun ve sağlık raporu alançocuklar; güreş, jimnastik, tekvando, badminton, boks, halter ve yüzmedallarında geleceğin şampiyonları olarak hazırlanıyor.

 

GÜREŞ BRANŞINA REKOR BAŞVURU

     ASKİ Spor Kulübü’nün en çok başarısağladığı spor branşlarından biri olan güreşe 500 öğrenci katılırken 7branştaki eğitimler; Rıza Kayaalp & Taha Akgül Spor Kompleksi, SincanGençlik Spor Salonu, Ulus Yaşar Doğu Spor Salonu, Keçiören Taha Akgül SporSalonu, Keçiören 23 Nisan Ortaokulu ile Kızılcahamam Gençlik Spor Salonu’ndaveriliyor.

     Geleceğin şampiyonlarınıyetiştirmek için bu projeyi başlattıklarını belirten ASKİ Spor KulübüKoordinatörü Abdullah Çakmar, Başkentli tüm çocukları spor yapmaya teşviketmeyi hedeflediklerini anlattı:

Yeni Taha Akgül ve Rıza Kayaalp’ler yetiştirmek içinprojemizi başlattık. Şehit ve gazi aileleri başta olmak üzere öncelikle ihtiyaçsahibi ailelerin çocuklarından belirlediklerimizi topluma kazandırarak ahlaklısporcular yetiştirmeyi arzuluyoruz. Burada spor eğitimlerinin yanı sıra kültürve sosyal etkinlikler de düzenleyeceğiz. Bizlere her zaman destek veren AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve ASKİ Spor Kulübü BaşkanıYüksel Arslan’a teşekkür ediyorum.

 

VELİLERİN GÜVENDİĞİ SPOR KULÜBÜ: ASKİ SPOR

     Antrenmanlarda ter döken çocuklarkadar onları izlemeye gelen aileleri, spora ve sporcuya verdiği desteknedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Barış Altındağ (Veli): ‘‘ASKİ Spor’un çocuklarımızasosyalleşme ve spor yapma imkanı sağlaması bizleri çok memnun etti. Geleceğinşampiyonları burada yetişiyor.

  -Zübeyde Dilek Altındağ (Veli): ‘‘ASKİ Spor eldeettiği başarılarla kalitesini ispatlayan bir kulüp. Oğlumu güreş branşındaeğitimlere gönderdim, umarım geleceğin en başarılı sporcularından biri olur.Bizlere böyle bir imkan sağladığı için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkürediyorum.

-Seyhan Bakır (Veli): ‘‘ASKİ Spor’un düzenlemiş olduğuspor eğitimlerinin çocuğuma çok şey katacağına inanıyorum. İdmanlara büyük biristekle geliyor. Sosyal açıdan kendisini geliştirecek ve en önemlisi sporahlakı ile yetişecek. Hocalarımız çocuklarımıza çok değer veriyorlar ve onlarlayakından ilgileniyorlar. Böylesine anlamlı bir projeyi başlattığı için AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve ASKİ Spor’a ayrıca çokteşekkür ederim.

-Kadir Erol (Veli): ‘‘Antrenmanları yakından takipediyorum. Hocalarımız çocuklarımızla yakından ilgileniyor ve onlaraprofesyonelce eğitim veriyor.

-Tuncay Yaman (Veli): ‘‘ASKİ Spor bünyesinde şampiyonlarıbarındıran bir kulüp ve ben de bu nedenle çocuğumu eğitime getirdim.’’

-Nefise Beşir: ‘‘Burada antrenman yapıyoruz, oyunlaroynuyoruz, çok eğleniyoruz.’’

-Ramazan Bektaş: ‘‘Güreş eğitimine katıldım. Derslerimizçok eğlenceli geçiyor.’’

-Mihraç Kaşkaya: ‘‘Hocalarımız bizimle yakındanilgileniyor.’’

-Emin Bayoğlu: ‘‘Büyüyünce milli güreşçi olmakistiyorum. Derslerimiz çok güzel geçiyor, hocalarımız yapamadığımız hareketlerigösteriyor.’’

-Ali Kayra Ergenç: ‘‘Büyüyünce Taha Akgül gibi başarılıbir güreşçi olmak istiyorum.’’

-Yiğit Taha Yüzbaşı: ‘‘Güreş antrenmanlarımız çokeğlenceli, güzel vakit geçiriyoruz.’’

    Ailelerden gelen yoğun talepüzerine ASKİ Spor Kulübü projede belirtilen sayının üzerinde kayıt başvurusualırken, ayırt etmeden yeni talepleri de kabul edecek.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları