KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ ÇALIŞMALARI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün faydalanıcı,

CumhurbaşkanlığıStrateji ve Bütçe Başkanlığı’nın eş faydalanıcı kurum olduğu, Avrupa Birliği veBirleşmiş Milletler tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kadın Birimitarafından yürütülen Türkiye’de Kadın-Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama veBütçelemenin Uygulanması Projesi kapsamında verilen farkındalık seminerindeEskişehir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri bilgilendirildi.

EskişehirBüyükşehir Belediyesi yönetici konumundaki kamu görevlileri ve meclis üyelerineyönelik Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçeleme FarkındalıkSemineri Dedeman Otel’de gerçekleştirdi. Seminer Programı ASHB Kadının StatüsüGenel Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve BM Kadın Biriminintemsilcilerinin konuşmaları ile başladı.

Semineraçılışında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter YardımcısıSenem Ekinci, Çalışanı olmaktan gurur duyduğum üst idari kadrolarınınneredeyse yarısının benim gibi kadın olduğuEskişehir Büyükşehir Belediyemizde kadın erkek eşitliğini her alandadestekliyoruz. Bu kapsamda tramvay hatlarımızda ilk günden bu yana kadınvatmanlarımız görev yapıyor. Otobüs şoförlerimizi de kadın sürücülerden seçtik.Bunun yanı sıra hayatın her alanında kadın gücü dahafazla olsun diye son yıllarda Belediyemizin park alanlarında kadın parkomatgörevlileri istihdam ettik. Vatandaşlarımızdan da bu konuda hepolumlu yorumlar alıyoruz. Ayrıca itfaiye ve zabıta teşkilatlarımızda kadınçalışanlarımız var. Çalışanlarımız arasında kadınlara yer vermenin yanı sırasosyal projeler ile de kadınların yanındayız. Kadın Danışma ve DayanışmaMerkezimizde kadınlara ücretsiz olarak psikolojik, hukuki ve sağlık alanındadanışmanlık hizmeti veriyoruz. Sosyal Hizmetler Dairemizde Eşitlik Birimimiz debulunuyor. Burada da kadın erkek eşitliğini sağlamak amaçlı eğitim ve sosyalprojeler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Açılışkonuşmalarının ardından BM Kadın Birimi program Koordinatörü Mustafa Çadır, Kadın-ErkekEşitliğine Giriş: Temel Kavramlar, Yasal-Kurumsal Çerçeve konusunda bir sunumgerçekleştirdi. Doç. Dr. Emel Memiş Kadın-Erkek Eşitliğine DuyarlıBütçeleme-Kavram, Uygulama Araçları ve Uluslararası İyi Uygulama Örnekleri, Dr.Reyhan Karababa ise Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Bütçelemenin Yerel DüzeydeUygulanması konusunda sunum yaptılar. Seminerde interaktif bölümler de yeraldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve meclis üyelerindenEskişehir’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan proje ekibi,gerçekleştirilen çalışmaları ilgi ile dinledi. Seminer, değerlendirme vekapanış konuşmalarıyla sonlandırıldı.

EskişehirBüyükşehir Belediyesi, Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve BütçelemeProjesi’ne Kocaeli, Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri ve Edirne Belediyesi ilebirlikte pilot il olarak seçilmişti.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları